A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2020 рік

Для територіальних громад малий бізнес Тернопілля сплатив 476,6 млн грн єдиного податку

Упродовж січня-вересня 2020 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 476 млн 64,9 тис. грн єдиного податку, це на 16,6 млн грн більше, ніж очікувалося. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 37 млн 707 тис. гривень.

12:04 21.10.2020

Коли доплати до заробітної плати є базою нарахування ЄВ

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2020 року №246 «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Постанова №246) встановлено, що на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (далі – коронавірусна хвороба (COVID-19), визначений Кабінетом Міністрів України в акті про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), до завершення здійснення зазначених заходів встановлюється додаткова доплата у розмірі до 300 відс. заробітної плати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням передбачених законодавством обов’язкових доплат та надбавок медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров’я державної та/або комунальної власності, які безпосередньо зайняті у ліквідації епідемії та здійсненні заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

12:04 21.10.2020

Спрощенці, яким дозволено здійснювати діяльність в сфері страхування

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до абзацу першого ст. 15 Закону України від 07 березня 1996 року №85/96-ВР «Про страхування» (далі – Закон №85), страхова діяльність в Україні може провадитися за участю страхових посередників. Страховими посередниками можуть бути страхові або перестрахові брокери, страхові агенти.

12:03 21.10.2020

Тернопільський бізнес віддав 37,7 млн грн податкового боргу

Впродовж січня-вересня 2020 року 604 юридичних особи, які допустили податковий борг на початок року, скоротили його на 37,7 млн гривень. Зокрема, 443 суб’єкти господарювання сплатили 23,4 млн грн податкової заборгованості.

12:03 21.10.2020

Послуги, які надають у ЦОП

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до абзацу другого розд. І Примірного положення центру обслуговування платників, затвердженого наказом Державної податкової служби України від 30.09.2020 №537 «Про затвердження документів, які регламентують діяльність ЦОП» (далі – Положення), центр обслуговування платників (далі – ЦОП) створюється безпосередньо при головних управліннях ДПС в областях та м. Києві (далі – ГУ ДПС) та державних податкових інспекціях, які є їх структурними підрозділами, з метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів громадянами, самозайнятими та юридичними особами, поліпшення іміджу органів ДПС, підвищення ефективності та оптимізації умов роботи.

12:03 21.10.2020

Бізнесмени Тернополя оцінили переваги програмних РРО

З 1 серпня цього року набули чинності норми законодавства щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій як альтернативи класичним. Відтак для суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», податкова служба надала для застосування програмні рішення. Вони є безкоштовними, тому бажаючі оцінити переваги програмних РРО можуть самостійно їх встановити на свої ґаджети.

12:22 19.10.2020

Мала податкова реформа: податковий аудит

Головне управління ДПС у Тернопільській області продовжує цикл роз’яснень нововведень, передбачених Законом України від 16 січня 2020 року №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві». Нагадаємо, що законодавчі норми закону набрали чинності 23 травня 2020 року.

12:21 19.10.2020

Нюанси подання податкової декларації з екологічного податку за викиди стаціонарним джерелом забруднення

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до абзацу першого п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є.

12:20 19.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь