A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2020 рік

На вебпорталі ДПС можна отримати інформацію про РРО та ПРРО

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 19 глави 2 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 (далі – Порядок), для інформування суб’єктів господарювання Державна податкова служба (далі – ДПС) щоденно оприлюднює на своєму вебпорталі:

12:07 19.10.2020

Штрафні санкції за незбереження документів з питань обчислення і сплати податків

Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу суб’єктів господарювання. Так, відповідно до п. 121.1 ст. 121 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) незабезпечення платником податків зберігання первинних документів, облікових та інших регістрів, бухгалтерської та статистичної звітності, інших документів з питань обчислення і сплати податків та зборів протягом установлених ст. 44 ПКУ строків їх зберігання та/або ненадання платником податків контролюючим органам оригіналів документів (крім документів, отриманих з Єдиного реєстру податкових накладних) чи їх копій при здійсненні податкового контролю у випадках, передбачених ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень.

12:06 19.10.2020

Строки давності для нарахування штрафу за порушення термінів взяття на облік (реєстрації) або несвоєчасне подання повідомлення за ф. №20-ОПП

Відповідно до п. 117.1 ст. 117 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, реєстрації змін місцезнаходження чи внесення інших змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, подання з помилками чи у неповному обсязі, неподання відомостей стосовно осіб, відповідальних за ведення бухгалтерського обліку та/або складення податкової звітності, відповідно до вимог встановлених ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1020 гривень.

09:05 13.10.2020

Тернопільському бізнесу повернули 404 млн грн податку на додану вартість

З початку року суб’єктам підприємницької діяльності – юридичним особам Тернопільщини з державного бюджету відшкодовано грошовими коштами 404 млн грн податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

09:05 13.10.2020

Імпорт або експорт алкогольних напоїв без наявності ліцензії: відповідальність суб’єкта господарювання

Головне управління ДПС у Тернопільській області зауважує, що пунктом 91.3 ст. 91 Цивільного кодексу України встановлено, що юридична особа може здійснювати окремі види діяльності, перелік яких встановлюється законом, після одержання нею спеціального дозволу (ліцензії).

09:05 13.10.2020

Тернопільські автовласники сплатили майже 2,1 млн грн транспортного податку

Власники елітних автомобілів сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 2 млн 70,5 тис. грн транспортного податку упродовж січня-вересня цього року. Територіальні громади додатково отримали 618,8 тис. грн цього платежу. Адже сплата перевищила очікувані надходження на 42,6 відсотка.

15:49 09.10.2020

Про прийнятого працівника роботодавець може повідомити через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 №557 (далі – Порядок №557).

15:49 09.10.2020

Як визначити «повторне» правопорушення для адміністративного штрафу

Відповідно до п. п. 20.1.41 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючі органи, визначені п. п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, мають право складати стосовно платників податків – фізичних осіб та посадових осіб платників податків – юридичних осіб протоколи про адміністративні правопорушення та виносити постанови у справах про адміністративні правопорушення у порядку, встановленому законом.

15:48 09.10.2020

Відчуження об’єкта оподаткування відбувається протягом 10 робочих днів після придбання: що з повідомленням за ф. №20-ОПП

Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу, що відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючі органи за основним місцем обліку згідно з порядком обліку платників податків. Оскільки обов’язок повідомляти про наявність (реєстрацію) об’єкта оподаткування, встановлений п. 63.3 ст. 63 ПКУ, не містить винятків або обмежень, такий обов’язок має бути виконаний платником податків незалежно від строку, протягом якого платник володів або користувався відповідним об’єктом.

15:48 09.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь