A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Бізнесмени Тернополя оцінили переваги програмних РРО

Дата: 19.10.2020 12:22
Кількість переглядів: 371

З 1 серпня цього року набули чинності норми законодавства щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій як альтернативи класичним. Відтак для суб’єктів господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», податкова служба надала для застосування програмні рішення. Вони є безкоштовними, тому бажаючі оцінити переваги програмних РРО можуть самостійно їх встановити на свої ґаджети.

На Тернопільщині програмні рішення для проведення готівкових розрахунків використовують як приватні підприємці, так і юридичні особи. Вони вже зареєстрували 30 програмних РРО. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

«При чому підприємці активніше використовують таку новацію. Адже застосовують у своїй діяльності 27 ПРРО. Юридичні особи краю зареєстрували 3 одиниці альтернативної касової техніки», – деталізував він.

Посадовець також конкретизував, що більшість програмних рішень використовують приватні підприємці Тернополя. Із загальної кількості зареєстрованих 17 ПРРО працюють в обласному центрі.

«Кількість суб’єктів підприємництва, які бажають використовувати програмну касову техніку зростає. Адже, це вдале рішення для особистостей, які цінують свій час та комфорт. До того ж зареєструвати програмні РРО можна в режимі онлайн, а це дуже зручно, особливо в період пандемії», – зазначив очільник податкової служби Тернопілля.

Нагадаємо, що з 1 квітня 2021 року будуть зобов’язані застосувати РРО та/або ПРРО усі приватні підприємці – платники єдиного податку ІІ-IV груп.

 

Відділ пресслужби

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь