Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Питання гарячої лінії

Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області начальник управління обслуговування платників Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Крисоватий під час сеансу «гаряча лінія» поспілкувався із додзвонювачами що надання адміністративних послуг Центрами обслуговування платників.

13:13 26.11.2019

Туристичний збір: нюанси заокруглення при сплаті готівкою

Відповідно до п. п. 268.6.1 п. 268.6 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники туристичного збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам, які справляють збір за ставками, у місцях справляння збору та з дотриманням інших вимог, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

13:12 26.11.2019

Щодо обмеження граничної суми готівкового розрахунку до каси банку для подальшого її перерахування на рахунок отримувача

Відповідно до п. 6 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 (далі – Положення №148), суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

13:12 26.11.2019

Контроль за своєчасною сплатою єдиного внеску – спільне завдання податківців та пенсійного фонду краю

Спільна нарада щодо своєчасної сплати єдиного внеску платниками відбулася нещодавно у ГУ ДПС у Тернопільській області. У заході взяли участь заступник начальника податкової служби Тернопільщини Петро Якимчук, начальник Головного управління Пенсійного фонду в Тернопільській області Ігор Москалик та його перший заступник Алла Якубовська, а також начальник управління оподаткування податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС у Тернопільській області Лариса Березюк.

13:11 26.11.2019

Розширено перелік видів діяльності, які заборонені для застосування спрощеної системи оподаткування

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що не можуть бути платниками єдиного податку першої-третьої груп суб'єкти господарювання, зокрема, які здійснюють: діяльність з надання послуг пошти (крім кур'єрської діяльності), діяльність з надання послуг фіксованого телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку (місцевого, міжміського, міжнародного), діяльність з надання послуг фіксованого телефонного зв'язку з використанням безпроводового доступу до телекомунікаційної мережі з правом технічного обслуговування і надання в користування каналів електрозв'язку (місцевого, міжміського, міжнародного), діяльність з надання послуг рухомого (мобільного) телефонного зв'язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв'язку, діяльність з надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж, мереж ефірного теле- і радіомовлення, проводового радіомовлення та телемереж.

13:11 26.11.2019

Помилка в обов’язкових реквізитах податкової накладної: право покупця на кредит

Відповідно до п. 201.1 ст. 201 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) на дату виникнення податкових зобов’язань платник податку зобов’язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, кваліфікованого електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) у встановлений ПКУ термін.

13:10 26.11.2019

На Тернопільщині понад 12,5 тисяч мешканців задекларували доходи

Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів з початку 2019 року вже виконали 12512 громадян Тернопільської області. Порівняно з минулим роком кількість декларантів зросла на 3525. Про отримані минулоріч неоподатковані доходи заявили 7459 мешканців регіону. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 5053 осіб.

13:10 26.11.2019

Розрахунки платіжними картками – без граничних обмежень

Відповідно до п. 6 розд. ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 (далі – Положення №148), суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами:

13:10 26.11.2019

Зміна робочого місця (офісу): документи що подають фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність

Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

13:09 26.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь