A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Об’єкт обчислення екологічного податку відсутній: інформуємо контролерів

Відповідно до п. 250.9 ст. 250 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку. В іншому разі платник податку зобов’язаний подавати податкові декларації відповідно до ст. 250 ПКУ.

12:38 15.11.2019

Підбили підсумки роботи та відзначили учасників операції Об’єднаних сил

Нещодавно перший заступник начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області, полковник податкової міліції Олег Гаркуша провів нараду оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Тернопільській області. Під час засідання підбили підсумки роботи за десять місяців 2019 року.

12:38 15.11.2019

Майже 201 млн грн податку на прибуток перерахували до бюджету на Тернопільщині

Упродовж січня-жовтня 2019 року суб’єкти господарювання Тернопілля сплатили до Зведеного бюджету України 200,8 млн грн податку на прибуток. Майже 89 відсотків від надходження отримав державний бюджет та 11 відсотків – місцеві, а це відповідно 179,4 млн грн та 21,4 млн гривень. Сума сплаченого платежу перевищила очікувані надходження на 10,2 відсотка. Відтак бюджет додатково отримав 20,4 млн грн податку на прибуток підприємств.

12:37 15.11.2019

Майже 107 млн грн сплатили за нерухомість на Тернопільщині

До місцевих бюджетів Тернопільщини впродовж січня-жовтня цього року надійшло 106 млн 775,4 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це перевершило очікувані надходження на 22 відсотки, отож територіальні громади додатково отримали 19,3 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року приріст цього платежу склав 37,7 відсотка або плюс 29,2 млн гривень.

12:37 15.11.2019

Ліквідаційна звітність (крім єдиного внеску) для підприємця на загальній системі оподаткування

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу суб’єктів господарювання. Так, фізичні особи (які перебували на загальній системі), щодо яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, подають ліквідаційні податкові декларації про майновий стан і доходи щодо отриманих доходів на загальній системі оподаткування востаннє за звітний період з дня, наступного за днем закінчення попереднього базового податкового (звітного) періоду до останнього дня календарного місяця, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, протягом 30 календарних днів з дня проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

12:37 15.11.2019

Кава, чай для відвідувача – без податків

Тернопільське управління Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що згідно із п. п. «а» п. п. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді харчування, безоплатно отриманого платником податку, крім випадків, визначених ПКУ для оподаткування прибутку підприємств.

12:36 15.11.2019

Коли реєструємо акцизну накладну, яка складена на пальне не платникам акцизного податку

Відповідно до п. 231.1 ст. 231 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку при реалізації пального або спирту етилового зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального або спирту етилового та зареєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи.

12:36 15.11.2019

Засоби індивідуального захисту: оподаткування ПДВ при звільненні працівника

Підпунктом 14.1.191 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачено, що постачанням товарів є будь-яка передача права на розпоряджання товарами як власник, у тому числі продаж, обмін чи дарування такого товару, а також постачання товарів за рішенням суду.

12:35 15.11.2019

Зі спрощеної на загальну систему оподаткування: порядок сплати податку на прибуток

Відповідно до п. 297.1 ст. 297 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники єдиного податку звільняються від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з податку на прибуток підприємств.

12:35 15.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь