A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

На Тернопільщині понад 12,5 тисяч мешканців задекларували доходи

Дата: 26.11.2019 13:10
Кількість переглядів: 359

Свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів з початку 2019 року вже виконали 12512 громадян Тернопільської області. Порівняно з минулим роком кількість декларантів зросла на 3525. Про отримані минулоріч неоподатковані доходи заявили 7459 мешканців регіону. Правом на податкову знижку за цей період скористалися 5053 осіб.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань становить 22,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 4,3 млн грн військового збору.

Найчастіше декларанти заявляли про отримання спадщини, дарування. Вони подали 1474 декларації, де зазначили 162 млн грн доходу. Статки від продажу рухомого чи нерухомого майна та здачі в найм майна задекларували 692 та 368 краян. Вони задекларували відповідно 74,7 млн грн та 11,5 млн грн доходу. Доходи, отримані від незалежної професійної діяльності, задекларували 306 мешканців області на суму 25,5 млн гривень. Про отримання інвестиційного прибутку на суму 28,7 млн грн заявили 77 громадян.

Найбільші суми податку на доходи фізичних осіб, а це 7,7 млн грн та 4,6 млн грн визначили мешканцям області, які отримували минулоріч подарунки та спадщину та збагатились за рахунок незалежної професійної діяльності. Тим, хто отримував доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна, іноземні доходи доведеться сплатити відповідно 3,2 млн грн та 3 млн грн податку. Адже 96 мешканців нашої області повідомили про отримання доходів за кордоном. Вони задекларували 17,4 млн грн доходу.

Крім цього, 47 осіб заявили про отримання мільйонних статків на загальну суму 130,8 млн гривень. Основними джерелами доходів мільйонерів є продаж чи здача в оренду нерухомого та рухомого майна, спадщина чи дарування тощо. Мільйонери мають додатково сплатити 6,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 900 тис. грн військового збору.

 

Тернопільське управління

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь