A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Порядок заповнення графи «номер державної/міжнародної/іноземної реєстрації транспортного засобу» акцизної накладної, коли пальне/спирт етиловий переміщується тягачем з причепом

Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового затверджений наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2019 №262 (далі – Порядок).

11:28 21.11.2019

Розширено коло осіб, які підлягають обов’язковому обліку в органах доходів і зборів

Як повідомляють у Тернопільській митниці ДФС, Законом України «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань функціонування авторизованих економічних операторів» внесено зміни до статті 455 Митного кодексу України (далі – Кодекс).

11:28 21.11.2019

На Тернопільщині лише за місяць працевлаштували понад 7 тисяч людей

Головне управління ДПС у Тернопільській області проводить систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати та негативного ставлення до неофіційних трудових відносин. Проте є роботодавці, які виплачують своїм працівникам заробітну плату без сплати податку на доходи фізичних осіб та внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

11:27 21.11.2019

Майже 606 тис. грн надійшло до бюджету від реалізації безхазяйного майна на Тернопільщині

Упродовж січня-жовтня 2019 року 528 юридичних осіб, які допустили податковий борг на початок року, скоротили його на суму 84,5 млн гривень. До того ж повністю сплатили заборгованість 392 суб’єкти господарювання на суму 73,2 млн гривень.

11:27 21.11.2019

Об’єкт оподаткування змінив призначення. Як інформувати податкову

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу суб’єктів господарювання. При зміні призначення об’єкта оподаткування або його перепрофілювання (зміна графи 3 «Тип об’єкта оподаткування) інформація щодо такого об’єкта оподаткування надається в повідомленні двома рядками, а саме: в одному рядку зазначається інформація про закриття об’єкта оподаткування, призначення якого змінюється (у графу 2 вноситься значення «6 - закриття об’єкта оподаткування»), у другому – оновлена інформація про об’єкт оподаткування, який створено чи відкрито на основі закритого (у графу 2 вноситься значення «1 – первинне надання інформації про об’єкти оподаткування»), при цьому ідентифікатор об’єкта оподаткування змінюється.

11:27 21.11.2019

Хто є платниками екологічного податку?

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками екологічного податку є суб’єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність, бюджетні установи, громадські та інші підприємства, установи та організації, постійні представництва нерезидентів, включаючи тих, які виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

11:26 21.11.2019

Коли приховали інформацію про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням

Відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцезнаходженням юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) їх підрозділів, рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

11:26 21.11.2019

До місцевих скарбниць Тернопілля спрямували майже 2,4 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

Одним із основних джерел наповнення місцевих скарбниць є надходження від податку на доходи фізичних осіб. Цьогоріч упродовж десяти місяців платники Тернопільщини сплатили 3 млрд 161 млн 220,7 тис. грн цього платежу. Це перевищило очікувані надходження на 3,9 відсотка, відтак бюджети додатково отримали 118 млн 480,7 тис. гривень. Порівняно з січнем-жовтнем минулого року приріст податку склав 559 млн 675,6 тис. грн або плюс 21,5 відсотка.

11:25 21.11.2019

Документи, що дадуть право на реєстрацію та зміни даних облікової картки платника податків

Для проведення реєстрації, внесення змін, отримання картки платника податків або відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків використовуються дані документа, що посвідчує особу:

11:25 21.11.2019

Варто взяти на замітку юридичній особі при зміні системи оподаткування

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу суб’єктів господарювання. Згідно із п. п. 298.1.4 п. 298.1 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) суб’єкт господарювання, який є платником інших податків і зборів відповідно до норм ПКУ, може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Такий суб’єкт господарювання може здійснити перехід на спрощену систему оподаткування один раз протягом календарного року.

11:24 21.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь