A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Виконання судових рішень

Судове рішення може виконуватись у добровільному або примусовому порядку. Якщо боржник відмовляється виконувати рішення добровільно, потрібно звернутися із заявою про видачу виконавчого листа до суду, який розглядав справу. Виконавчий лист обов’язково має містити:

16:00 08.10.2019

Професія юриста - одна із найдавніших у людському суспільстві

8 жовтня в Україні є святковим днем для юристів різних галузей: правотворчої, правозастосовної, правоохоронної, господарської та інших. Цей день запроваджено Указом Президента України від 16 вересня 1997 року. Проте історія свята є більш давньою і надзвичайно цікавою.

16:00 08.10.2019

Хто може бути присяжним

Присяжними можуть бути громадяни України віком від 30 до 65 років, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного окружного суду, та володіють державною мовою.

10:03 03.10.2019

Гарантії та оплата праці присяжних

Присяжні – це особи, яких залучають до вирішення певної категорії цивільних і кримінальних справ разом із суддею у суді першої інстанції.

10:03 03.10.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: про обов’язок дітей утримувати своїх непрацездатних батьків

Обов'язок повнолітніх дітей піклуватися про своїх непрацездатних батьків закріплено в Конституції України. Повнолітні дочка, син зобов’язані утримувати батьків, які є непрацездатними і потребують матеріальної допомоги (тобто батьки не мають можливості забезпечити своє гідне існування у зв’язку з відсутністю пенсії чи її низького розміру).

15:37 01.10.2019

Як стати присяжним

Особа, яка виявила бажання стати присяжним, має звернутися до місцевої ради із заявою про включення до списку. Саме органи місцевого самоврядування формують і затверджують список громадян, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, відповідають встановленим вимогам та дали згоду бути присяжними.

15:36 01.10.2019

Документи, необхідні для отримання податкової знижки на навчання

Податкова знижка на навчання – це сума, яку повертає держава зі сплаченого фізичною особою податку на доходи. Право на її отримання мають громадяни України, які оплачують навчання у закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти за себе або членів сім’ї 1-го ступеня споріднення (батьки, чоловік/дружина, діти).

15:34 01.10.2019

Надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Як передбачає стаття 32 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», інформація про зареєстровані права на нерухоме майно та їх обтяження, що міститься у Державному реєстрі прав, є відкритою, загальнодоступною та платною, крім випадків, передбачених законом.

11:36 27.09.2019

Правила написання найменування товариства з обмеженою відповідальністю у разі подання документів для державної реєстрації в електронній формі

Коли Ви прийняли рішення про створення товариства з обмеженою відповідальністю, перед Вами постане досить важливе питання – яку назву обрати для Вашої компанії. Звичайно ж, назва підприємства має Вам подобатись, але при цьому воно також має відповідати встановленим державою вимогам.

11:36 27.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь