A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Економічне – неочевидна форма домашнього насильства

Чи доводилося вам виправдовуватись за дрібні «неузгоджені» покупки чи залишати роботу, бо ваш подружній партнер не хоче, аби ви працювали? Попри те, що домашнє насильство зазвичай асоціюється із застосуванням фізичної сили, воно має й інші, неочевидні форми. Одна із таких форм – економічне насильство.

08:58 05.08.2019

«Шлюб за добу»: одружитися за спрощеною процедурою можна буде і в «Офісі щастя»

Сервіс Мін’юсту «Шлюб за добу», який передбачає спрощену процедуру реєстрації шлюбу, у Тернополі діє з лютого 2017 року. Локацією для проведення таких церемоній був визначений Український дім «Перемога». Однак вже невдовзі одружитися, не чекаючи 30 днів після подання заяви, можна буде і в новому залі для урочистих подій «Офісі щастя», який нещодавно відкрив свої двері в обласному центрі. 

09:15 01.08.2019

Щодо процедури державної реєстрації фізичних осіб-підприємців

Доброго дня, шановний Міністре! Звертаюсь до Вас з проханням роз’яснити процедуру державної реєстрації  фізичних осіб-підприємців. Які документи необхідно підготувати і чи можу я зробити це онлайн?

09:14 01.08.2019

Що передбачає ініціатива Уряду #ЧеснаПлатіжка

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області нагадує: Уряд встановив граничні тарифи на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для населення міст обласного значення та м. Київ на опалювальний сезон 2019/20 року. В містах обласного значення при наявності лічильника вартість 1 Гкал тепла не має перевищувати 1400 гривень. У разі відсутності приладів обліку - 35,21 гривні за 1 квадратний метр. Щодо гарячої води, максимальний тариф для населення затвердили на рівні 83,66 гривень за кубометр у квартирах рушникосушками та 75,74 гривень – в помешканнях без них.

09:13 01.08.2019

28 липня відзначаємо День хрещення Русі-України

День хрещення Київської Русі-України – державна пам’ятна дата, що відзначається щорічно 28 липня – у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира, відповідно до Указу Президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року № 668/2008 «Про День хрещення Київської Русі–України». Тоді глава держави підкреслив значення православних традицій в історії і розвитку українського суспільства.

14:46 29.07.2019

Всесвітній день протидії торгівлі людьми

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами таких злочинів, а також заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

14:46 29.07.2019

Аліменти на утримання повнолітніх дітей, які продовжують навчання

Відповідно до чинного законодавства, якщо повнолітні дочка або син продовжують навчання (незалежно від форми) і через це потребують матеріальної підтримки, батьки зобов’язані утримувати їх до досягнення 23 років за умови, що вони можуть таку допомогу надавати.

15:59 25.07.2019

Про легалізацію документів, апостиль.

Доброго дня! Я – українка, але тривалий час мешкаю за кордоном. Щоб оформити дозвіл на проживання у цій країні, мені необхідно легалізувати деякі документи. Знайомі порадили звернутися до Мін’юсту. Розкажіть, будь ласка, як поставити апостиль на документах?

11:46 24.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь