A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Повноваження представника Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини

Відповідно до підпунктів 4.58, 4.59 пункту 4 Положення про Головні територіальні управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, в областях, мм. Києві та Севастополі, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23.06.2011 №759/19497, Головне територіальне управління юстиції організовує діяльність регіональних відділень Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головних територіальних управліннях юстиції, які діють у порядку, передбаченому Мін'юстом, а також за дорученням Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини та Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини вивчає факти, збирає докази та надсилає копії матеріалів у справах, що перебувають у провадженні Європейського суду з прав людини, та іншу інформацію, необхідну для забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.

11:29 22.10.2019

#ПраваЗахисників: оплата послуг ЖКГ

Знижку на оплату житлово-комунальних послуг мають право отримати учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, ветерани війни та прирівняні до них особи. Знижка надається для оплати користування житлом, комунальних послуг, вартості палива.

15:50 18.10.2019

#ПраваЗахисників: безоплатне медичне забезпечення

Учасники бойових дій мають право на безоплатне медичне забезпечення. Туди входить безкоштовне одержання ліків за рецептом лікаря, першочергове зубопротезування, допомога у військових госпіталях та інших лікувально-профілактичних закладах (якщо військовослужбовець у ЗСУ – понад 20 років, право на лікування у військових госпіталях мають також члени його сім’ї), обстеження та лікування у військово-медичних закладах для себе та членів сім’ї (для військовослужбовців, звільнених з військової служби внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням обов’язків).

14:23 17.10.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: що потрібно знати про договір довічного утримання (догляду)?

Багатьом з нас знайома ситуація, коли літні люди, які не спроможні самі забезпечувати власні потреби,  змушені звертатися за допомогою до сторонніх осіб. В більшості випадків, на користь цих осіб, укладаються договори, в результаті чого вони стають власниками нерухомого майна, а літні люди залишаються на вулиці. Юридична необізнаність громадян – є головною причиною таких негативних наслідків. Таким чином виникає питання: як уберегти себе від шахраїв та відчути захищеність?

17:11 15.10.2019

Учасники бойових дій можуть безкоштовно отримати правову допомогу

Учасники бойових дій можуть отримати правову консультацію чи роз’яснення юриста безкоштовно. Для цього  необхідно звернутися до найближчого центру з надання безплатної правової допомоги або територіального органу юстиції за місцем проживання. Щодо документів, то знадобляться паспорт громадянина України, ідентифікаційний номер та посвідчення учасника бойових дій.

17:11 15.10.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: про порядок стягнення аліментів на дитину у разі виїзду одного з батьків для постійного проживання за кордон

Україна є Стороною декількох багатосторонніх конвенцій, які передбачають спрощену процедуру звернення для вирішення питання про стягнення аліментів на території Договірних держав[*] таких конвенцій:

16:07 10.10.2019

Як укладається договір в Інтернет-магазині?

Договір, укладений в Інтернет-магазині, вважається електронним правочином. Для укладення електронного правочину на сайті мають бути зазначені найменування товару та його вартість.

17:11 09.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь