A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Протидія рейдерству: дорожня карта

У Міністерстві юстиції України підготували дорожню карту протидії рейдерству. Вона складається з 22-х послідовних кроків. Наразі вдалося реалізувати 9 ключових завдань:

16:50 11.11.2019

Звернення до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Крок за кроком

Будь-яка особа, яка вважає, що її права та інтереси у сфері державної реєстрації порушені, має можливість звернутись до Міністерства юстиції України або до його територіального органу з  відповідною скаргою.

09:38 06.11.2019

Як стати громадським радником?

Громадськими радниками можуть бути представники сервісних організацій, органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, студенти юридичних факультетів. Функції громадських радників успішно можуть брати на себе соціальні працівники та волонтери, адже вони мають навички комунікації з людьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, а також працівники бібліотек, вчителі правознавства, лідери громадської думки тощо. Загалом, громадським радником може бути представник будь-якої професії, якщо в нього є бажання реалізовувати себе в громаді та можливість навчатись.

17:11 31.10.2019

Функції, які виконують громадські радники

Громадський радник не замінює фахового юриста: не вирішує складних юридичних питань, не надає консультацій, не представляє інтереси клієнтів в судах. Втім, розуміє правові проблеми, може порадити алгоритм дії в тому чи іншому питанні, розуміє, як працюють органи місцевого самоврядування, вміє «прочитати» фінансовий документ або написати звернення.

16:03 30.10.2019

Хто такі громадські радники

Попри те, що в обласних центрах та великий містах України рівень доступу до професійних юристів доволі високий, чимало мешканців віддалених сіл, маленьких населених пунктів, вразливі та закриті спільноти, малозабезпечені громадяни не мають можливості в будь-який момент потрапити до таких спеціалістів. Це змушує шукати інші шляхи отримання правової допомоги. 

12:44 29.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь