A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Отримано право власності на нову земельну ділянку: як звітувати контролерам

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій.

14:21 18.07.2019

На Тернопільщині власники та орендарі земельних ділянок сплатили 164,3 млн гривень

У січні-червні 2019 року власники та орендарі земельних ділянок нашого краю сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 164 млн 282,2 тис. грн плати за землю. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 24 млн 970 тис. гривень.

14:20 18.07.2019

Коли платник акцизного податку звільняється від подання декларації

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що підпунктом 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов’язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

14:20 18.07.2019

Особливості організації та проведення фактичних перевірок платників податків, які мають відокремлені підрозділи

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє , що відповідно до п. п. 75.1.3 п. 75.1 ст. 75 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фактичною вважається перевірка, що здійснюється за місцем фактичного провадження платником податків діяльності, розташування господарських або інших об’єктів права власності такого платника. Така перевірка здійснюється контролюючим органом щодо дотримання норм законодавства з питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, свідоцтв, у тому числі про виробництво та обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин з працівниками (найманими особами).

14:20 18.07.2019

Доречно нагадати про об’єкти оподаткування

Відокремлений підрозділ юридичної особи (філія, представництво), який згідно з п. 15.1 ст. 15 ПКУ є платником податків, зобов’язаний стати на облік у контролюючих органах, повідомляти про всі об’єкти оподаткування, що знаходяться на його балансі, шляхом подання до контролюючого органу повідомлення за ф. №20-ОПП.

14:19 18.07.2019

Завдяки «Урожаю» підвищили зарплату 933 працівникам

З травня на теренах Тернопільщини розпочалась операція «Урожай – 2019». Метою цієї операції є перевірка повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, громадянами, які є власниками земельних ділянок, площа яких перевищує 2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу. Ряд заходів передбачають протидію схемам ухилення від оподаткування, а також виявлення та реєстрацію необлікованих найманих працівників та легалізацію їхньої заробітної плати.

14:19 18.07.2019

До уваги платників єдиного внеску!

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що з 2 травня 2019 року діють нові рахунки для сплати єдиного внеску, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (код банку - 899998). Так, починаючи із 02.05.2019 р., кошти, які сплачувалися платниками на старі рахунки із зарахування єдиного внеску, не зараховуються, а повертаються платникам як нез’ясовані надходження. 

14:18 18.07.2019

Виробництво, зберігання, оптова та роздрібна торгівля пальним без наявності ліцензії: відповідальність для платника

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє , що відповідно до ст. 17 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» (далі – Закон №481), в редакції, яка діє з 01.07.2019, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів, зокрема у разі:

14:17 18.07.2019

«Погашення заборгованості з єдиного соціального внеску»

Нещодавно в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області начальник управління погашення боргу Головного управління ДФС у Тернопільській області Михайло Манастирський під час сеансу «гаряча лінія» поспілкувався із дозвонювачами щодо погашення заборгованості з єдиного соціального внеску.

14:17 18.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь