A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Тару не повернено відправнику: як відобразити в обліку з ПДВ

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що відповідно до п. 189.2 ст. 189 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) вартість тари, що згідно з умовами договору (контракту) визначена як зворотна (заставна), до бази оподаткування податком на додану вартість (далі – ПДВ) не включається. Якщо у строк більше ніж 12 календарних місяців з моменту надходження зворотної тари вона не повертається відправнику, вартість такої тари включається до бази оподаткування отримувача.

16:11 04.07.2019

Форма заяви для реєстрації платниками акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового та/або акцизних складів на вебпорталі ДФС

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що згідно з нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ) особи, які з 01.07.2019 здійснюватимуть реалізацію пального або спирту етилового, підлягають обов’язковій реєстрації як платники акцизного податку та до 01.07.2019 мають зареєструвати усі акцизні склади, розпорядниками яких вони є. Питання такої реєстрації визначені:

16:11 04.07.2019

Оподаткування стипендій, які виплачує юридична особа

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що відповідно до ст. 51 Закону України «Про освіту» студенти мають гарантоване державою право на забезпечення стипендіями у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України. Порядок призначення і виплати стипендій затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 року №882 «Питання стипендіального забезпечення» із змінами та доповненнями (далі – Порядок).

16:10 04.07.2019

Останній день закінчення нарахування пені для суб’єкта господарювання

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що відповідно до п. п. 14.1.162 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) пеня – це сума коштів у вигляді відсотків, нарахована на суми грошових зобов’язань у встановлених ПКУ випадках та не сплачена у встановлені законодавством строки. Згідно з п. п. 129.1.3 п. 129.1 ст. 129 ПКУ нарахування пені розпочинається при нарахуванні суми податкового зобов’язання, визначеного платником податків або податковим агентом, у тому числі при внесенні змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податків помилок відповідно до ст. 50 ПКУ, – після спливу 90 календарних днів (270 календарних днів при здійсненні платником податків самостійного коригування відповідно до п. п. 39.5.4 п. 39.5 ст. 39 ПКУ), наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання.

16:10 04.07.2019

Нова ставка акцизного податку на тютюнові вироби з 1 липня 2019 року

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що з 1 липня 2019 року набрали чинності внесені Законом України від 23 листопада 2018 р. №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» зміни до Податкового кодексу України в частині зміни розміру ставки акцизного податку на тютюн та тютюнові вироби. Так, з 1 липня цього року ставки акцизного податку на тютюнові вироби збільшуються на 9 відсотків.

16:09 04.07.2019

Невикористана готівка на відрядження за кордон: повернення залишку

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що відповідно до п. 16 розд. І Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 02 січня 2019 року №5 (далі – Положення №5), розрахунки за зовнішньоекономічними операціями здійснюються виключно через рахунки в банках.

15:48 04.07.2019

Немає підтвердження про реєстрацію податкової накладної: дії платника

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє, що відповідно до п. 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку – продавець товарів/послуг зобов’язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) та надати покупцю за його вимогою. Підтвердженням продавцю про прийняття його податкової накладної та/або розрахунку коригування до ЄРПН є квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі, яка надсилається протягом операційного дня.

15:48 04.07.2019

Надані послуги на земельних ділянках підлягають оподаткуванню

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  нагадує, що з травня розпочалась операція «Урожай – 2019». Метою цієї операції є перевірка повноти нарахування та сплати податків юридичними особами, фізичними особами-підприємцями, громадянами, які є власниками земельних ділянок, площа яких перевищує 2 га та власними силами обробляють такі земельні ділянки для отримання доходу, упередження схем ухилення від оподаткування, виявлення та реєстрація необлікованих найманих працівників та легалізація їх заробітної плати. Відзначимо, що громадяни, які є власниками сільськогосподарської техніки та  надають  платні послуги  з обробітку землі іншим фізичним особам (оранка, комбайнування тощо), але при цьому не зареєстровані як  фізичні особи-підприємці (ФОП), зобов’язані задекларувати суму отриманих доходів та сплатити до бюджету податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

15:47 04.07.2019

Коли можна позбутися реєстрації платника ПДВ

 Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  повідомляє,що відповідно до п. 184.1 ст. 184 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) реєстрація діє до дати анулювання реєстрації платника податку, яка проводиться шляхом виключення з реєстру платників податку і відбувається, якщо:

15:47 04.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь