A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Який порядок включення/виключення транспортних засобів з/до Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий?

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. п. 230.1.5 п. 230.1 ст. 230 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), внесеними змінами, зокрема, Законом України від 23 листопада 2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», що набувають чинності з 1 липня 2019 року, транспортні засоби, що набули статусу акцизних складів пересувних, а також транспортні засоби, що використовуються суб’єктом господарювання, який не є розпорядником акцизного складу, для переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки, повинні обліковуватися в Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий, створення та ведення якого забезпечується центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, у порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику. Перелік транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий, розміщується на офіційному вебсайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику.

12:22 11.07.2019

Як громадянину України, що перебуває за кордоном, отримати документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області звертає увагу, що відповідно до п. 70.9 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 7 розд. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 (далі – Положення №822), за зверненням фізичної особи, її представника контролюючий орган видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) (картка платника податків (додаток 3 до Положення №822)), відповідно до порядку, визначеного Положенням №822 (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті). У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків.

12:21 11.07.2019

Щодо виплати заробітної плати та перерахування ПДФО

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що підпунктом 168.1.1 п. 168.1 ст. 168 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в ст. 167 ПКУ.

12:21 11.07.2019

Який податковий (звітний) період застосовують виробники сільськогосподарської продукції для подання Податкової декларації з податку на прибуток підприємств?

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно з п. п. 137.4 ст. 137 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком. Податковий (звітний) період починається з першого календарного дня податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем податкового (звітного) періоду, крім виробників сільськогосподарської продукції, визначеної ст. 209 ПКУ, які можуть обрати річний податковий (звітний) період, який починається з 01 липня минулого звітного року і закінчується 30 червня поточного звітного року.

12:21 11.07.2019

Послугами центрів обслуговування платників скористалися майже 223 тисячі осіб

У січні-червні 2019 року 17 Центрів обслуговування платників органів ДФС Тернопільської області відвідали 222 924 платники податків, порівняно з аналогічним минулорічним періодом кількість відвідувачів зменшилася на 7 373 особи. Фахівці ГУ ДФС і ДПІ надали 61 146 адміністративних послуг впродовж першого півріччя 2019 року, що на 8 256 менше, ніж у січні-червні 2018 року. Такого результату вдалося досягти завдяки ряду електронних сервісів, запроваджених фіскальною службою. Адже отримати чимало послуг можна в «Електронному кабінеті».

12:20 11.07.2019

Розрахунок коригування для податкової накладної без факту здійснення господарських операцій

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 44.1 ст. 44 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) для цілей оподаткування платники податків зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних із визначенням об’єктів оподаткування та/або податкових зобов’язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

12:20 11.07.2019

Варто звернути увагу на обов’язкові реквізити акцизної накладної

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до абзацу п’ятого п. 231.1 ст. 231 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зі змінами та доповненнями, внесеними Законом України від 23 листопада 2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – Закон №2628), з 01.07.2019 в акцизній накладній зазначаються в окремих полях такі обов’язкові реквізити:

12:19 11.07.2019

Обмеження щодо кількості трaнспортних зaсобів особистого використaння, тимчaсово ввезених громaдянaми-нерезидентaми нa митну територію Укрaїни

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до ч. 1 ст. 380 Митного кодексу Укрaїни, тимчaсове ввезення громaдянaми-нерезидентaми нa митну територію Укрaїни трaнспортних зaсобів особистого користувaння дозволяється нa строк до одного року. Обов’язковою умовою допуску зaзнaчених трaнспортних зaсобів до тимчaсового ввезення нa митну територію Укрaїни є їх реєстрaція в уповновaжених оргaнaх іноземних держaв, що підтверджується відповідним документом.

12:19 11.07.2019

Перевищено обсяг доходу 1 млн грн та перейдено на сплату інших податків та зборів. Чи можна не застосовувати РРО при повторній реєстрації платником єдиного податку?

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) не застосовуються, зокрема платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень. При перевищенні в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень, застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах впродовж реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку.

12:19 11.07.2019

На одній території декілька ємностей для пального: скільки ліцензій необхідно придбати

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що Законом України від 23 листопада 2018 року №2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» внесено зміни до Закону України від 19 грудня 1995 року №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» (далі – Закон №481), зокрема, запроваджено ліцензування видів господарської діяльності з виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним. Зазначені зміни набирають чинності з 1 липня 2019 року.

12:18 11.07.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь