A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2020 рік

До місцевих скарбниць Тернопілля сплатили понад 2,4 млрд грн податків

До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували 2 млрд 421,4 млн грн платежів у січні-липні цього року. Це перевищило очікувані надходження на 1,3 відсотка. Відтак територіальні громади додатково отримали 30,5 млн гривень. Порівняно з січнем-липнем 2019 року сплата зросла на 106 млн грн або на 4,6 відсотка.

14:21 07.08.2020

На соціальні гарантії бізнес Тернопільщини спрямував понад 2,2 млрд грн єдиного внеску

Впродовж січня-липня 2020 року суб’єкти господарювання Тернопілля сплатили 2 млрд 224,1 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це перевищило очікування на 306,7 млн гривень і склало 116 відсотків. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько. «Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 83 млн гривень, якщо у відсотках, то це плюс 3,9 відсотка», – деталізував він.

10:00 06.08.2020

Оновлені правила надання податкових консультацій

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі – Закон № 466), внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – Кодекс) в частині вдосконалення порядку надання податковими органами індивідуальних податкових консультацій (далі – ІПК).

10:00 06.08.2020

Заповнення обов’язкового реквізиту податкової накладної із врахуванням оновленого УКТ ЗЕД

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що з 3 липня 2020 року набрав чинності Закон України від 04.06.2020 №674-ІХ «Про Митний тариф України», яким передбачено заповнюючи податкові накладні на основі оновлених кодів Українського класифікатора зовнішньоекономічної діяльності (далі – УКТ ЗЕД). Для зручності використання платниками податків УКТ ЗЕД (версії 2017 року) Державна митна служба України наказом від 01.07.2020 №234 затвердила Перехідні таблиці від УКТ ЗЕД версії 2012 року до УКТ ЗЕД версії 2017 року, які є довідковим матеріалом.

10:00 06.08.2020

Декларація з плати за землю: подання документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Відповідно до п. 286.2 ст. 286 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму плати за землю щороку станом на 01 січня і не пізніше 20 лютого поточного року, подають до відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов’язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) подається витяг із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, а надалі такий витяг подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

09:59 06.08.2020

Навчання в інтернатурі вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладах: право податкової знижки

Згідно з п. п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку на доходи фізичних осіб має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

09:59 06.08.2020

Чи застосовувати РРО або програмний РРО при здійсненні розрахунків у безготівковій формі через установи банку

Відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон №265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані) проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом №265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (далі – РК).

09:59 06.08.2020

Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив: право перебування в реєстрі неприбуткових

Відповідно до п. п. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) не є платниками податку на прибуток підприємств неприбуткові підприємства, установи та організації (далі – неприбуткові організації), що одночасно відповідають вимогам, визначеним у п. п. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 ПКУ, серед яких є заборона розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників) та визначення в установчих документах неприбуткової організації порядку передачі активів у разі припинення неприбуткової організації як юридичної особи.

09:58 06.08.2020

«Урожай-2020»: сільгоспвиробники Тернопільщини підвищили зарплату працівникам

У час жнив, збору сільськогосподарських культур традиційно на теренах Тернопілля, як і по всій Україні, триває операція «Урожай-2020». Під час її проведення податківці аналізують правильність нарахування заробітної плати працівникам, які працюють на сільськогосподарських підприємствах, повноту та своєчасність сплати останніми податкових платежів, встановлюють осіб, які надають послуги власною технікою та з отриманням комерційної вигоди обробляють земельні ділянки понад 2 га, при цьому «забувають» декларувати такі доходи. Варто зауважити, що від використання нелегальної праці, несплати податків втрачають насамперед місцеві бюджети. Відтак самі жителі територіальних громад не доотримують фінансів на удосконалення і розвиток інфраструктури населених пунктів.

09:57 06.08.2020

Звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації: термін для подання

Відповідно до абзацу дев’ятого п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) неприбуткові підприємства, установи та організації, визначені п. 133.4 ст. 133 ПКУ, подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації (далі – Звіт) за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, та річну фінансову звітність.

09:15 03.08.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь