A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Завдяки операції «Урожай» легалізували майже 46 млн грн доходу

трудових відносин суб’єктами господарювання агропромислової сфери діяльності стали об’єктом контролю в рамках операції «Урожай», яка триває на теренах Тернопілля. Відтак фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області вживають заходи як роз’яснювального, так і контролюючого характеру.

17:16 31.10.2019

Відображаємо умовний продаж при анулюванні реєстрації платника ПДВ

Відповідно до п. 184.7 ст. 184 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) при анулюванні реєстрації особи як платника податку, якщо товари/послуги, необоротні активи, суми податку по яких були включені до складу податкового кредиту, не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, такий платник податку в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання його реєстрації як платника податку зобов’язаний визначити податкові зобов’язання по таких товарах/послугах, необоротних активах виходячи із звичайної ціни відповідних товарів/послуг чи необоротних активів, крім випадків анулювання реєстрації як платника податку внаслідок реорганізації платника податку шляхом приєднання, злиття, перетворення, поділу та виділення відповідно до закону.

17:15 31.10.2019

Види діяльності, що забороняють спрощену систему оподаткування

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що 20 жовтня 2019 року набрали чинності окремі норми Закону України від 20 вересня 2019 року №129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» (далі – Закон №129).

17:15 31.10.2019

Відповідальність за здійснення розрахунків між резидентами та нерезидентами в межах торговельних операцій без участі банку

Відповідно до п. п. 28, 31 розд. ІV Положення про здійснення операцій із валютними цінностями, затвердженого постановою Правління Національного банку України (далі – НБУ) від 02 січня 2019 року №2 розрахунки між резидентами і нерезидентами за поточними торговельними операціями здійснюються виключно через банки.

17:15 31.10.2019

Авансові внески з податку на прибуток: розраховуємо за період перебування на спрощеній системі оподаткування

Відповідно до п. п. 14.1.49 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) дивіденди – платіж, що здійснюється юридичною особою, у тому числі емітентом корпоративних прав, інвестиційних сертифікатів чи інших цінних паперів на користь власника таких корпоративних прав, інвестиційних сертифікатів та інших цінних паперів, що засвідчують право власності інвестора на частку (пай) у майні (активах) емітента, у зв’зку з розподілом частини його прибутку, розрахованого за правилами бухгалтерського обліку.

17:14 31.10.2019

Більшість мешканців Тернопілля задекларували доходи від спадщини та дарування

Конституційний обов’язок щодо декларування доходів з початку цього року виконали 12156 мешканців Тернопільської області. Порівняно з відповідним періодом минулого року кількість декларацій зросла на 3169 осіб.

17:14 31.10.2019

IBAN: реквізити, що слід зазначати у полях платіжного доручення при перерахуванні коштів з власного поточного рахунка на електронний рахунок у системі електронного адміністрування ПДВ

З метою розвитку платіжного ринку України на підставі міжнародних стандартів, модернізації та подальшого розвитку системи електронних платежів Національного банку України Правлінням Національного банку України прийнято постанову від 28 грудня 2018 року №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні» (зі змінами і доповненнями) (далі – Постанова №162), яка набрала чинності з 05.08.2019.

17:13 31.10.2019

Зміни внесено в установчі документи, а контролерів неприбуткова організація не інформувала

Відповідно до п. п. 133.4.1 п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) неприбутковим підприємством, установою та організацією для цілей оподаткування податком на прибуток підприємств є підприємство, установа та організація, яка, зокрема, внесена контролюючим органом до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

17:11 24.10.2019

Коли звітність відправляємо поштою

Пунктом 49.3 ст. 49 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено, що податкова декларація, розрахунок, звіт (далі – податкова декларація) подається за вибором платника податків, якщо інше не передбачено ПКУ, в один із таких способів:

17:11 24.10.2019

За митні правопорушення до бюджету надійшло майже 378 тис. грн штрафу

Впродовж трьох кварталів 2019 року фахівці Тернопільської митниці ДФС склали 79 протоколів про порушення митних правил. З них 53 протоколи стосувалися перевищення встановленого Митним кодексом України строку доставки товарів до органу доходів і зборів призначення, 12 – за дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон з приховуванням від митного контролю, по 5 – за перевищення строку тимчасового ввезення товарів та неправомірні операції з товарами, митне оформлення яких не закінчено, або за товарами, що перебувають на тимчасовому зберіганні під митним контролем. Два протоколи склали за недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України. Решта порушень стосувалися зберігання товарів, ввезених на митну територію України з приховуванням від митного контролю, дій, спрямованих на неправомірне зменшення розміру належних до сплати митних платежів.

17:10 24.10.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь