Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

Змінили прізвище чи адресу? Скористайтесь алгоритмом інформування

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що відповідно до п. 70.7 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 1 розд. IХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати до контролюючих органів (далі – податкові органи) відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання заяви про внесення змін до Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР (далі – Заява за ф. №5ДР).

14:21 06.04.2021

На Тернопільщині місцеві бюджети отримали майже 1,2 млрд гривень

Впродовж трьох місяців цього року до місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували 1 млрд 174,2 млн грн платежів. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. «Порівняно з січнем-березнем минулого року сплата зросла на 151,7 млн грн або на 14,8 відсотка, а індикативні показники виконано на 105,4 відсотка. Відтак додаткові надходження склали 59,7 млн гривень», – деталізував очільник податкового відомства краю.

14:21 06.04.2021

Дохід від продажу вживаних речей: оподаткування та відображення у додатку 4ДФ

Відповідно до п. п. 14.1.202 п. 14.1 ст. 14 розд. І Податкового кодексу України (далі – ПКУ) продаж (реалізація) товарів – це будь-які операції, що здійснюються, зокрема згідно з договорами купівлі-продажу та іншими цивільно-правовими договорами, які передбачають передачу прав власності на такі товари за плату або компенсацію незалежно від строків її надання.

14:21 06.04.2021

Повернути зайво сплачені податки можна й через Електронний кабінет

Помилково та/або надміру сплачені суми грошового зобов’язання підлягають поверненню платнику, зокрема, відповідно до ст. 43 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), крім випадків наявності у такого платника податкового боргу.

14:20 06.04.2021

Де можна купити майно, яке знаходиться в податковій заставі

Відповідно до п. 95.1 ст. 95 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

15:22 05.04.2021

Відповідальність податкового агента при виправленні помилки в нарахуванні та перерахуванні ПДФО до бюджету

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, якщо виявлено, що податковий агент під час виплати доходу (авансу) не нараховує або нараховує не в повному обсязі податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО), то контролюючим органом визначається сума податкового зобов’язання з ПДФО та приймаються податкові повідомлення-рішення про застосування штрафних санкцій, а саме накладається штраф в розмірі 10 відс. суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

15:22 05.04.2021

Незалежна професійна діяльність: термін звітності та сплата

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 178.4 ст. 178 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а також іноземці та особи без громадянства, які стали на облік у контролюючих органах як самозайняті особи та є резидентами, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) за результатами звітного року відповідно до розд. IV ПКУ у строки, передбачені для платників податку на доходи фізичних осіб, в якій поряд з доходами від провадження незалежної професійної діяльності мають зазначати інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи.

15:21 05.04.2021

На Тернопільщині податківці викрили схему ухилення від оподаткування на понад 7,3 млн гривень

Фахівці відділу боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Тернопільській області спільно із працівниками оперативного управління ГУ Нацполіції у Тернопільській області  викрили факт умисного ухилення від сплати податків на суму 7,3 млн гривень. У цій схемі були задіяні службові особи низки підприємств, зареєстрованих на території Львівської, Волинської, Чернігівської, Сумської, Херсонської областей. Вказані суб‘єкти господарювання здійснили оформлення безтоварних операцій з одним із підприємств Тернопільщини задля мінімізації сплати коштів до бюджету або отримання (відшкодування) із бюджету цих коштів в сумі 6,7 млн гривень.

15:21 05.04.2021

До уваги викладачів-репетиторів!

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує , що одним з видів доходу, який підлягає декларуванню, є плата за репетиторські послуги. Викладачі або вчителі, які надають репетиторські послуги і при цьому не зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, зобов`язані задекларувати свої доходи за 2020 рік і сплатити податок.

15:20 05.04.2021

Роботодавці Тернопільщини сплатили майже 1,1 млрд гривень єдиного внеску

Понад 1 млрд 86,6 млн грн на соціальні гарантії перерахували жителі та роботодавці Тернопільщини впродовж першого кварталу цього року. «При цьому сплата перевищила очікувані надходження на 12,9 відсотка. Відтак держбюджет додатково отримав 123,9 млн грн єдиного внеску. Приріст цього платежу до січня-березня минулого року склав 157,4 млн грн або на 16,9 відсотка більше», – інформував начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

15:20 05.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь