Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

Тернопільщина: аналіз ризиків забезпечив бізнесу своєчасне відшкодування ПДВ

Впродовж першого кварталу 2021 року суб’єктам господарювання Тернопільщини повернули з бюджету 137 млн грн податку на додану вартість. Про це розповів начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

14:41 12.04.2021

Внесок ПДВ від бізнесу Тернопільщини – на 82 відсотки більше, ніж торік

Плюс 303,4 млн грн до першого кварталу минулого року або 81,9 відсотка, на стільки більше податку на додану вартість сплатили суб’єкти господарювання Тернопілля у січні-березні 2021 року. «Сума цьогоріч сплаченого платежу складає 674,2 млн гривень», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

16:12 08.04.2021

Виправити помилки у декларації про майновий стан і доходи можна через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, при необхідності виправлення виявлених помилок, що містяться у раніше поданій Податковій декларації про майновий стан і доходи у майбутніх податкових періодах платник податку може надіслати до контролюючого органу уточнюючу податкову декларацію (з урахуванням строків давності, визначених Податковим кодексом України) за формою чинною на час подання уточнюючої декларації.

16:12 08.04.2021

Змінено місце обліку платників податків!

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що у зв'язку із проведенням адміністративно-територіальної реформи відбулися зміни в адміністративно-територіальному устрої Тернопільської області, зокрема змінились межі адміністративних одиниць (районів, об’єднаних територіальних громад), внаслідок чого змінились контролюючі органи, в яких обліковуються платники податків.

16:11 08.04.2021

Код УКТ ЗЕД – обов’язоковий реквізит фіскального касового чеку для підакцизних товарів

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що при проведенні фактичних перевірок почастішали випадки використання суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) без використання режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

16:10 08.04.2021

Залишок коштів на єдиному рахунку: як дізнатися та отримати витяг щодо розрахунків з бюджетом

Відповідно до п. 42 прим. 1.2 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом:

14:29 07.04.2021

На Тернопільщині одноосібники декларують неоподатковані доходи

Упродовж першого кварталу цього року жителі Тернопільської області, які зобов’язані задекларувати отримані минулоріч доходи, подали 1244 декларації. Вони заявили про отримання 5,3 млн грн доходу. Сума нарахованих їм податкових зобов’язань склала 962,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 80,2 тис. грн військового збору. До декларування залучили 59 жителів краю, які надають послуги з обробітку, збору урожаю, інших послуг.

14:29 07.04.2021

Для новозареєстрованого платника податків – загальна система оподаткування

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

14:29 07.04.2021

Подання звітності та сплата акцизного податку суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі

Головне управління ДПС у Тернопільській області  звертає увагу платників акцизного податку. Так, платниками акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів (п. п. 212.1.11 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

14:28 07.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь