A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2020 рік

Податкове законодавство удосконалили новими змінами

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що опубліковано Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» №466-ІХ, який Верховна Рада України ухвалила 16 січня 2020 року.

16:00 26.05.2020

Розрахунки через РРО за товари, які отримує покупець за допомогою подарункового сертифіката

Відповідно до п. 11 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами і доповненнями (далі – Закон №265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) з використанням режиму попереднього програмування найменування (для пального із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД), цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

15:59 26.05.2020

На Тернопільщині працедавці віддали 13,4 млн грн зарплатного боргу

Майже 96 відсотків, а це 396 підприємств Тернопільщини підвищили своїм працівникам рівень виплаченої заробітної плати з початку цього року. Такий результат роз’яснювальної роботи, яку провели фахівці Головного управління ДПС у Тернопільській області з керівниками 413 таких суб’єктів господарювання, залучивши органи місцевого самоврядування. Відтак до бюджетів додатково надійшло 3,1 млн грн, з яких 1,3 млн грн. податку на доходи фізичних осіб та 1,8 млн грн єдиного внеску.

15:59 26.05.2020

За прощений банком кредитний борг громадянам треба сплатити податок

Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу громадян, що до загального місячного (річного) оподатковуваного ПДФО включається основна сума боргу (кредиту), прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов'язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, у разі якщо його сума перевищує 25 відсотків мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року (у 2019 році – 1043,25 грн).

15:58 26.05.2020

Ключові дати для впровадження РРО

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що з початком карантину завдяки законодавчим змінам старт більшості новацій у сфері РРО перенесли. Із ключовими датами можна ознайомитись:

15:56 26.05.2020

Карантин – не завада для кампанії декларування доходів громадян

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що триває деклараційна кампанія 2020 року. Варто звернути увагу, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2019 рік обов’язково подається, якщо громадянин отримував:

15:55 26.05.2020

Наявний борг з єдиного внеску: нюанси погашення

Інтернет-конференція, яка нещодавно відбулася спільно з інформаційним порталом 0352.ua, надала можливість більш детально дізнатися про погашення заборгованості із єдиного соціального внеску.

15:50 26.05.2020

Документи, що забезпечать звільнення від сплати туристичного збору

Відповідно до п. п. 268.2.2 п. 268.2 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками туристичного збору не можуть бути особи, які постійно проживають, у тому числі на умовах договорів найму, у селі, селищі або місті, радами яких встановлено такий збір; особи визначені п. п. «в» п. п. 14.1.213 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, які прибули у відрядження або тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених п. п. «б» п. п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму; особи з інвалідністю, діти з інвалідністю та особи, що супроводжують осіб з інвалідністю I групи або дітей з інвалідністю (не більше одного супроводжуючого); ветерани війни; учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; особи, які прибули за путівками (курсівками) на лікування, оздоровлення, реабілітацію до лікувально-профілактичних, фізкультурно-оздоровчих та санаторно-курортних закладів, що мають ліцензію на медичну практику та акредитацію центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я; діти віком до 18 років; дитячі лікувально-профілактичні, фізкультурно-оздоровчі та санаторно-курортні заклади; члени сім’ї фізичної особи першого та/або другого ступеня споріднення, визначені відповідно до п. п. 14.1.263 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, які тимчасово розміщуються такою фізичною особою у місцях проживання (ночівлі), визначених п. п. «б» п. п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму.

15:49 26.05.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь