A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Наявний борг з єдиного внеску: нюанси погашення

Дата: 26.05.2020 15:50
Кількість переглядів: 439

Інтернет-конференція, яка нещодавно відбулася спільно з інформаційним порталом 0352.ua, надала можливість більш детально дізнатися про погашення заборгованості із єдиного соціального внеску.

Відповідав на запитання платників заступник начальника управління – начальник відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Тернопільській області Петро Марущак.

Питання, з якими звертались громадяни, та відповіді на них надаємо для ознайомлення.

 

Питання 1. Як інформують людину про те, що у неї є заборгованість із єдиного внеску?

Петро Марущак

Платнику, у якого виникла заборгованість із єдиного внеску, надсилається вимога про сплату недоїмки. На погашення вказаних у вимозі сум платнику надається десять календарних днів від дня її одержання. У разі непогашення узгодженої суми боргу з єдиного внеску податкові органи надсилають таку вимогу в порядку, встановленому законом, до органів державної виконавчої служби для примусового стягнення заборгованості .

 

Питання 2. Чи можливо відтермінувати чи списати заборгованість з єдиного внеску?

Петро Марущак

Відповідно до норм Закону, який регулює питання адміністрування внеску,  питання розстрочення та відстрочення заборгованості не передбачене. Заборгованість із єдиного соціального внеску не підлягає списанню.

Також доцільно зауважити, що не застосовується і термін давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з єдиного внеску.

 

Питання 3. Як правильно сплатити заборгованість, на що варто звернути уваги при заповненні платіжних документів?

Петро Марущак

Відповідно до Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів, при погашенні податкового боргу чи недоїмки з єдиного внеску у полі «Призначення платежу» розрахункового документа друкується код виду сплати «140» – «Надходження до бюджету коштів у рахунок погашення податкового боргу/недоїмки з єдиного внеску» (поле №2).

При заповненні полів не допускаються пропуски (пробіли) між словами та службовими знаками.

 

Питання 4. У мене питання трохи не по темі конференції. Буду вдячна якщо скажете, де розміщується інформація про перелік майна, яке перебуває у податковій заставі та підлягає продажу на аукціонах, а також про місце та час проведення таких аукціонів?

Петро Марущак

Під час продажу майна на товарних біржах контролюючий орган укладає відповідний договір з брокером (брокерською конторою), який вчиняє дії з продажу такого майна за дорученням контролюючого органу на умовах найкращої цінової пропозиції.

Інформація про перелік майна платників податків, призначеного для продажу, та про час та умови проведення торгів оприлюднюється відповідною біржею.

Організатор аукціону оприлюднює оголошення в засобах масової інформації та на власній вебсторінці.

Також інформація щодо укладених договорів-доручень на реалізацію майна підприємств-боржників з уповноваженими організаціями та перелік такого майна розміщується у рубриці «Переліки» на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України (www.tax.gov.ua).

 

Питання 5. Попрошу надати мені відповідь, яким чином поширюється право податкової застави, якщо у підприємства неподільний актив?

Петро Марущак

Якщо майно платника податків є неподільним і його балансова вартість більша за суму податкового боргу, таке майно підлягає опису у податкову заставу в повному обсязі.

 

Питання 6. Що потрібно зробити для зняття накладеного виконавчою службою арешту автомобіля за поданням податкової через заборгованість?

Петро Марущак

При сплаті у повному обсязі податкового боргу та недоїмки з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також виконавчого збору, майно платника податків звільняється з-під арешту та виконавче провадження припиняється.

 

Сектор комунікацій

Головного управління ДПС у Тернопільській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь