A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2020 рік

Варто врахувати платникам туристичного збору та платникам збору за паркування транспортних засобів

Головне управління ДПС у Тернопільській області звертає увагу фізичних осіб-підприємців, зокрема, податкових агентів із сплати туристичного збору та платників збору за місцем для паркування транспортних засобів.

16:23 06.07.2020

Період уточнення податку на нерухомість для власників будівель промисловості

Законом України від 16 січня 2020 року №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни, зокрема, до ст. 266 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) щодо оподаткування нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, які набрали чинності 23 травня 2020 року.

11:01 02.07.2020

Платники Тернопілля сплатили до бюджетів майже 3,5 млрд грн платежів

Упродовж першого півріччя цього року платники податків Тернопілля сплатили до бюджетів усіх рівнів 3 млрд 480,5 млн грн податкових платежів. Порівняно з січнем-червнем 2019 року надходження до зведеної казни зросли на 188,2 млн гривень або на 5,7 відсотка більше. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Іван Пунько.

11:01 02.07.2020

Можливість платника податків сплатити податки та збори через Електронний кабінет

Згідно з абзацами першим та другим п. 42 прим. 1.2 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та іншими законами, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, та нормативно-правовими актами, прийнятими на підставі та на виконання ПКУ та інших законів, контроль за дотриманням яких покладено на контролюючі органи, в тому числі, шляхом, зокрема, перегляду в режимі реального часу інформації про платника податків, що збирається, використовується та формується контролюючими органами у зв’язку з обліком платників податків та адмініструванням податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), здійсненням податкового контролю, у тому числі дані оперативного обліку податків, зборів, ЄВ (у тому числі дані інтегрованих карток платників податків), дані системи електронного адміністрування податку на додану вартість, дані системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також одержання такої інформації у вигляді документа, який формується автоматизовано шляхом вивантаження відповідної інформації з електронного кабінету із накладенням кваліфікованого електронного підпису посадової особи контролюючого органу та кваліфікованої електронної печатки контролюючого органу із застосуванням засобів кваліфікованого електронного підпису чи печатки, які мають вбудовані апаратно-програмні засоби, що забезпечують захист записаних на них даних від несанкціонованого доступу, від безпосереднього ознайомлення із значенням параметрів особистих ключів та їх копіювання.

11:00 02.07.2020

Особливості нарахування та сплати акцизного податку підприємцями та юридичними особами

В останній день червня цього року в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості нарахування та сплати акцизного податку підприємцями та юридичними особами».

12:56 01.07.2020

Яким чином підприємцю можна отримати довідку про доходи

Відповідно до ст. 1 Закону України від 02 жовтня 1996 року №393/96-ВР «Про звернення громадян» (далі – Закон №393) громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, зокрема, із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

12:55 01.07.2020

Чи звернення платника податків буде підставою для проведення документальної позапланової перевірки

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що пунктом 78.1 ст. 78 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено підстави, за наявності яких проводиться документальна позапланова перевірка.

12:55 01.07.2020

Більшість підприємців Тернопільщини обирають другу групу єдиного податку

Станом на початок літа цього року на обліку в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області перебувало 34879 приватних підприємців. Майже 97 відсотків, а це 33783 із них є основними платниками, оскільки провадять діяльність.

12:55 01.07.2020

Куди платники ПДВ відображають копійки від заокруглень

Пунктом 4 постанови Правління Національного банку України від 15 березня 2018 року №25 «Про оптимізацію обігу монет дрібних номіналів» (далі – Постанова №25) встановлено обов’язок юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми та форми власності і фізичних осіб, які здійснюють підприємницьку діяльність, з 01.07.2018 у разі відсутності монет дрібних номіналів проводити заокруглення загальних у чеку сум розрахунків готівкою за товари (роботи, послуги) та загальних сум розрахунків в акті про видачу коштів чи іншому документі, що оформляється під час повернення коштів у разі повернення товару за правилами, встановленими вказаним пунктом.

12:54 01.07.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь