A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Після візиту туристів не забудьте про декларацію з туристичного збору

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. п. 268.7.3 п. 268.7 ст. 268 розд. ХІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) базовий податковий (звітний) період з туристичного збору (далі – Збір) дорівнює календарному кварталу.

16:13 23.05.2019

Податкова декларація з податку на прибуток підприємств в електронному вигляді: розраховуємо кількість аркушів додатків

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно з абзацом другим п. 48.1 ст. 48 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) форма податкової декларації повинна містити необхідні обов’язкові реквізити і відповідати нормам та змісту відповідних податку та збору.

16:13 23.05.2019

Коли відрядження для іноземця забезпечить сплату туристичного збору

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно з п. п. 268.2.1 п. 268.2 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), визначених п. п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ.

16:12 23.05.2019

За яких підстав відмовлять в реєстрації РРО

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 8 глави 2 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 (далі – Порядок) протягом двох робочих днів після отримання заяви про реєстрацію реєстраторів розрахункових операцій за формою №1-РРО (далі – реєстраційна заява за ф. №1-РРО) (додаток 1 до Порядку) контролюючий орган відмовляє в реєстрації реєстратора розрахункових операції (далі – РРО), якщо:

16:12 23.05.2019

Ідентифікатор форми документа для звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 1 розд. ІІ Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 (далі – Порядок №435), звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – Звіт) до контролюючих органів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за основним місцем взяття на облік як платника єдиного внеску в контролюючих органах, зокрема, засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису відповідальних осіб у порядку, визначеному законодавством.

16:07 23.05.2019

Змінено ціну частини кількості однієї номенклатури товарів/послуг: покрокове виправлення у коригуванні

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що механізм коригування кількісних та/або вартісних показників розділу Б податкової накладної у зв’язку, зокрема, із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, включаючи наступний за постачанням перегляд цін визначено п. 23 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307.

16:06 23.05.2019

Збір за місця для паркування транспортних засобів: кого віднесено до платників податків

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що підпунктом 268 прим. 1.1.1 п. 268 прим. 1.1. ст. 268 прим. 1 розд. ХІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що платниками збору за місця для паркування транспортних засобів є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи – підприємці, які згідно з рішенням сільської, селищної або міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.

16:05 23.05.2019

Вулицю перейменовано: що з повідомленням за ф. №20-ОПП?

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  звертає увагу платників податків. При зміні відомостей про об’єкт оподаткування, зокрема, його місцезнаходження, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП (далі – повідомлення за ф. №20-ОПП) з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування.

16:04 23.05.2019

Військова служба за контрактом: що з поданням звітності та сплатою єдиного податку підприємцем

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до частини другої ст. 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» зі змінами та доповненнями проходження військової служби здійснюється, зокрема, громадянами України – у добровільному порядку (за контрактом) або за призовом.

16:03 23.05.2019

Відключено електроенергію: який порядок розрахунків через РРО

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно з п. 1 глави 1 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок реєстрації КОРО), суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, крім суб’єктів господарювання, які відповідно до рішень, затверджених власними розпорядчими документами, про те, що у випадку виходу з ладу реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) або відключення електроенергії проведення розрахункових операцій не здійснюється до моменту належного підключення резервного РРО або включення електроенергії, зобов’язані зареєструвати книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО).

16:03 23.05.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь