A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Проведення IІI Всеукраїнського Інтелектуального конкурсу «Податківець майбутнього»

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що Університет державної фіскальної служби України ініціює проведення IІI Всеукраїнського Інтелектуального конкурсу «Податківець майбутнього» як одного із незалежних складових Всеукраїнського конкурсу «Податківець майбутнього».

15:21 02.05.2019

Електронний квиток: формуємо первинні документи для підтвердження

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно із п. 12 розд. ІІ «Порядок відрядження в межах України», п. 11 розд. ІIІ «Порядок відрядження за кордон» Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 13.03.1998 №59 зі змінами та доповненнями (далі – Інструкція), при використанні електронного авіаквитка первинними документами, що підтверджують витрати на його придбання є:

15:20 02.05.2019

До уваги платників податків акцизного податку!

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п.22 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України платники акцизного податку зобов'язані:

15:19 02.05.2019

Щодо застосування РРО платниками єдиного податку

Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та розрахункові книжки не застосовуються при продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення) (наданні послуг) фізичними особами – підприємцями, які відносяться відповідно до Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

16:07 23.04.2019

Прийнято рішення припинення юридичної особи: чи повідомляти контролюючі органи

Відповідно до ст. 9 Закону України від 15 травня 2003 року №755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон №755) в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) містяться, зокрема, дані про скасування рішення засновників (учасників) або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи.

16:06 23.04.2019

Чи можна порушити готівкове обмеження 10 тис. грн у відрядженні?

Відповідно до п. 6 розділу ІІ Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 із змінами та доповненнями (далі – Положення №148), суб’єкти господарювання мають право здійснювати розрахунки готівкою протягом одного дня за одним або кількома платіжними документами, зокрема між собою – у розмірі до 10000 (десяти тисяч) грн уключно.

16:06 23.04.2019

Нові рахунки для сплати ЄСВ - з 2 травня

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що з 2 травня 2019 року вступають у дію нові небюджетні рахунки 3719, відкриті на ім’я територіальних органів Державної фіскальної служби України, для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій у зв’язку з проведенням реорганізації територіальних органів ДФС.

16:06 23.04.2019

Зайва накладна: формуємо розрахунок коригування до зведеної податкової накладної

Відповідно до п. 192.1 ст. 192 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).

16:05 23.04.2019

Можливість повторного обрання четвертої групи спрощеної системи оподаткування

Відповідно до п. 298.8 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування або відмови від спрощеної системи оподаткування платниками єдиного податку четвертої групи здійснюється відповідно до підпунктів 298.8.1 – 298.8.8 п. 298.8 ст. 298 ПКУ.

16:05 23.04.2019

Щодо декларування валютних цінностей, які належать резидентам України і знаходяться за її межами

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що із втратою чинності ряду нормативно-правових актів, що регулювали діяльність у сфері ЗЕД до введення в дію Закону про валюту, втратив чинність і Декрет Кабінету Міністрів України від 19.02.1993 року №15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю».

10:15 11.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь