A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Податкова декларація з туристичного збору: куди звітувати

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. п. 268.5.2 п. 268.5 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) згідно з рішенням сільської, селищної та міської ради або ради об’єднаної територіальної громади, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, справляння збору може здійснюватися такими податковими агентами:

12:21 03.06.2019

Податкова декларація з рентної плати: коли не подано окремі додатки

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області  звертає увагу платників рентної плати. При неподанні суб’єктом господарювання разом з податковою декларацією з рентної плати (далі – Декларація) окремих додатків, в яких обчислюється податкове зобов’язання за відповідним видом об’єкта, такий суб’єкт господарювання має право:

12:21 03.06.2019

Право на податкову знижку

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року (пп. 166.1.2 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

12:21 03.06.2019

Коли акцизний склад використовують для власних потреб

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. п. 14.1.6 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) зі змінами та доповненнями, внесеними Законом України від 23 листопада 2018 року №2628 – VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» (далі – Закон №2628), з 01.07.2019 акцизний склад – це приміщення або територія на митній території України, де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, розливу, навантаження-розвантаження, зберігання, реалізації пального.

12:20 03.06.2019

Ознака доходу у формі №1ДФ для відображення нецільової допомоги

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що до оподатковуваного доходу з метою оподаткування ПДФО не включається сума нецільової благодійної допомоги, у тому числі матеріальної, що надається резидентами – юридичними або фізичними особами на користь платника податку протягом звітного податкового року сукупно у розмірі, що не перевищує суми граничного розміру доходу, визначеного згідно з абзацом першим п. п. 169.4.1 ст. 169 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). У 2019 р. така неоподатковувана сума становить 2690 грн.

12:20 03.06.2019

За яку воду не потрібно платити податок

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно з п. 255.3 ст. 255 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування рентною платою за спеціальне використання води є фактичний обсяг води, який використовують водокористувачі.

12:17 03.06.2019

Зовнішньоекономічна діяльність: обов’язок оформлення акту виконаних робіт

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до ст. 13 Закону України від 21 червня 2018 року №2473-VIII «Про валюту і валютні операції» при встановленні Національним банком України (далі – НБУ) граничного строку розрахунків за операціями резидентів з експорту товарів грошові кошти підлягають зарахуванню на рахунки резидентів у банках України у строки, зазначені в договорах, але не пізніше строку та в обсязі, встановлених НБУ. Строк виплати заборгованості обчислюється з дня митного оформлення продукції, що експортується, а в разі експорту робіт, послуг, прав інтелектуальної власності та (або) інших немайнових прав – з дня оформлення у письмовій формі (у паперовому або електронному вигляді) акта, рахунка (інвойсу) або іншого документа, що засвідчує їх надання.

12:17 03.06.2019

Виплата членських внесків нерезиденту: що з оподаткуванням?

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що для цілей оподаткування нерезиденти – іноземні компанії, організації, утворені відповідно до законодавства інших держав, їх зареєстровані (акредитовані або легалізовані) відповідно до законодавства України філії, представництва та інші відокремлені підрозділи з місцезнаходженням на території України; дипломатичні представництва, консульські установи та інші офіційні представництва інших держав і міжнародних організацій в Україні; фізичні особи, які не є резидентами України (п. п. 14.1.122 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

12:16 03.06.2019

Благодійні внески: облік готівки благодійною організацією

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє,що відповідно до п. п. 2 п. 58 розд. VI Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29 грудня 2017 року №148 (далі – Положення №148), готівка, що надходить до кас, повинна своєчасно та в повній сумі оприбутковуватися.

12:16 03.06.2019

Відомості про об’єкти оподаткування - в Електронному кабінеті

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє,що згідно з п. 42 прим. 1.2 ст. 42 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених ПКУ та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ, законами з питань митної справи, в тому числі, шляхом, зокрема:

12:16 03.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь