A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Завдяки легальній зарплаті зростають надходження місцевих бюджетів

З початку цього року після проведеної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, котрі допустили заборгованість із виплати заробітної плати та податкових платежів, вдалося досягти вагомих результатів. Так, працівникам виплатили 8,3 млн грн заборгованої заробітної плати, а до бюджету додатково надійшло 2 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,8 млн грн єдиного соціального внеску.

14:20 27.08.2019

Землекористувачі Тернопілля сплатили майже 205 млн грн плати за землю

Власники та орендарі земельних ділянок нашого краю сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 204 млн 937,6 тис. грн плати за землю впродовж січня-липня 2019 року. Порівняно з аналогічним періодом 2018 року надходження цього платежу зросли на 35,1 млн гривень.

16:53 21.08.2019

Дії платника ПДВ в період реорганізації

Для платників ПДВ, які реорганізуються, Податковим кодексом України (далі – ПКУ) визначені особливості щодо процедури анулювання реєстрації платників ПДВ та визначення податкових зобов’язань з ПДВ.

16:52 21.08.2019

Чи можна відкликати заяву про застосування спрощеної системи оподаткування?

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області нагадує , що  порядок обрання або переходу на спрощену систему оподаткування платниками єдиного податку першої-третьої груп здійснюється відповідно до підпунктів 298.1.1-298.1.4 ст. 298 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

16:52 21.08.2019

Електронний кабінет: можливість формування та відправлення повідомлення за ф. № 20-ОПП, заяви за ф. № 1-ОПП, ф. № 17-ОПП?

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що згідно з п. 7.2 розд. VII, п. 8.4 розд. VIIІ, п. 9.3 розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 із змінами, платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати заяви за формою №1-ОПП (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) (далі – заява за ф. №1-ОПП) з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою №17-ОПП (далі – заява за ф. №17-ОПП), а також повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП (далі – повідомлення за ф. №20-ОПП), засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

16:52 21.08.2019

Форма, за якою нададуть відомості з ДРФО – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків

Пунктом 70.3 ст. 70 Податкового кодексу України передбачено, що до інформаційної бази Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) включаються такі дані про фізичних осіб, зокрема джерела отримання доходів, сума нарахованих та/або отриманих доходів та сума нарахованих та/або сплачених податків.

16:51 21.08.2019

Термін для сплатити оскаржених в судовому порядку донарахованих сум грошового зобов’язання

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що згідно з п. 57.3 ст. 57 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) при визначенні грошового зобов’язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1–54.3.6 п. 54.3 ст. 54 ПКУ, платник податків зобов’язаний сплатити нараховану суму грошового зобов’язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення – рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

16:51 21.08.2019

Форми фінансової звітності, що подають платники податку на прибуток

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що платниками податку на прибуток (крім неприбуткових установ та організацій) разом з відповідною податковою декларацією з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація) за календарний квартал, півріччя, три квартали подається проміжна фінансова звітність, складена за національними стандартами, яка включає баланс та звіт про фінансові результати. До річної Декларації такі платники подають відповідну річну фінансову звітність, яка включає Баланс, Звіт про фінансові результати, Звіт про рух грошових коштів, Звіт про власний капітал та Примітки до річної фінансової звітності (форми №№1-5).

16:51 21.08.2019

Податкові міліціонери припинили протиправне виготовлення спирту та алкоголю

Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області за процесуального керівництва прокуратури області у ході проведення операцій «Акциз» на території Гусятинського району припинили діяльність двох підпільних цехів, у яких здійснювалось виготовлення спирту та алкогольних напоїв.

16:50 21.08.2019

Податкова вимога: як платнику оскаржити

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє , що відповідно до абзацу першого п. 59.1 ст. 59 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

16:50 21.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь