A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Кошти сплачено, а у видачі ліцензії відмовлено

Статтями 3 та 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №481) встановлено, що ліцензії на виробництво спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів і пального, оптову торгівлю спиртом, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами і пальним, на зберігання пального (далі – ліцензії) видаються за заявою суб’єкта господарювання до якої додаються визначені Законом № 481 документи.

14:59 30.08.2019

Більшість основних платників – приватні підприємці

На початок серпня цього року в органах ДФС у Тернопільській області перебувало на обліку 57 645 основних платників податків. Значна частина з них приватні підприємці – 34 427 осіб. Трохи менше перебувало на обліку юридичних осіб, а це 23 218 суб’єктів господарювання. Порівняно з відповідним минулорічним періодом їхня кількість зросла на 597 осіб або на 2,6%.

14:58 30.08.2019

Відображаємо дохід у вигляді спадщини (подарунку), який оподатковується за нульовою ставкою

Порядок подання фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб (далі – платник податку) податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) встановлений ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), згідно з п. 179.1 якої платник податку зобов’язаний подавати Декларацію відповідно до ПКУ.

14:58 30.08.2019

Штраф за несплату податку на нерухомість: деталі

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє , що відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату податку на нерухомість така ж, як для інших податків. Відповідно до п. 126.1 Податкового кодексу України, загрожує штраф y розмірах:

14:23 27.08.2019

Податкова знижка: для кого і за що

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє , що отримати податкову знижку можуть громадяни України, які офіційно працюють, отримають заробітну плату й навчаються на платній основі самі, або навчають члена сім’ї першого ступеня споріднення – це батьки, якщо навчають дітей, або якщо чоловік навчає дружину чи навпаки. Також скористатися пільгою може людина, яка самостійно сплачує за своє навчання. Наразі  можна отримати пільгові кошти за минулий рік:  зараз 2019-й рік, наші громадяни отримують знижку за 2018-й.

14:22 27.08.2019

Особливості звітування власниками РРО

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг), а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані подавати до контролюючого органу звітність, пов’язану із застосуванням РРО та розрахункових книжок, не пізніше 15 числа наступного за звітним місяця у разі, якщо не передбачено подання інформації по дротових або бездротових каналах зв’язку.

14:22 27.08.2019

Реєстрація платником ПДВ: коли примусово, коли добровільно?

Під обов'язкову реєстрацію як платника ПДВ підпадає суб’єкт господарювання, у якого загальна сума від здійснення операцій із постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп'ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1 млн гривень. Це без урахування ПДВ.

14:22 27.08.2019

На Тернопільщині до місцевих скарбниць спрямували майже 1,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

Упродовж січня-липня 2019 року суб’єкти господарювання Тернопільської області сплатили 2 млрд 115 млн 964,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 407 млн 828,1 тис. грн більше, ніж у минулому році.

14:21 27.08.2019

На розвиток територіальних громад краю спрямували 349,3 млн грн єдиного податку

Одним із податкових платежів, який у повному обсязі надходить до місцевих скарбниць, є єдиний податок. Тож його територіальні громади можуть використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

14:21 27.08.2019

Несвоєчасно сплатили єдиний внесок: що із штрафною санкцією?

Тернопільське управління ГУ ДФС у Тернопільській області повідомляє, що за несплату або несвоєчасну сплату єдиного внеску передбачено штраф у розмірі 20 відстостів своєчасно несплачених сум. Також на суму недоїмки платнику єдиного внеску нараховується пеня у розрахунку 0,1 відсотка на суму фактично сплаченої недоїмки за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

14:21 27.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь