A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2020 рік

Задекларувати доходи і повернути частину сплаченого податку допоможуть платникам у ЦОПі

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що з початку 2020 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року.

12:17 20.01.2020

Торгівля або зберігання пального у тарі до 5 літрів – без ліцензії

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що з 29.12.2019 спрощуються умови ліцензування. А саме суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну, оптову торгівлю пальним або зберігання пального виключно у споживчій тарі до 5 літрів, ліцензію на роздрібну або оптову торгівлю пальним або на зберігання пального не отримують. 

12:16 20.01.2020

Що мають пам’ятати підприємці про РРО у 2020 році

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що Законом України від 20 вересня 2019 року № 129-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг» підрозділ 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України доповнено пунктом 53.

12:16 20.01.2020

Програмні РРО «пРРОсто»: безкоштовний сервіс від податкової

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області запрошує записатися на бета-тестування програмного РРО «пРРОсто» за посиланням https://prrosto.kmu.gov.ua. Сервіс ДПС діє з 1 січня. Після тестування та можливого доопрацювання за пропозиціями та зауваженнями буде забезпечене подальше використання програмного рішення для програмних РРО для здійснення господарської діяльності.

12:15 20.01.2020

Сума допомоги по вагітності та пологах: відображення в податковому розрахунку за ф. 1ДФ

Відповідно до п. п. 165.1.1 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги (включаючи грошові компенсації особам з інвалідністю, на дітей з інвалідністю при реалізації індивідуальних програм реабілітації осіб з інвалідністю, суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги особам з інвалідністю з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом.

12:15 20.01.2020

Про подання до 20 січня 2020 року платниками акцизного податку заявки на поповнення обсягу пального з умовою оподаткування «5»

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що ДПС України на вебпорталі ДПС розмістила інформацію щодо:

12:14 20.01.2020

Податкова вимога: оскарження платником

Відповідно до абзацу першого п. 59.1 ст. 59 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі, коли у платника податків виник податковий борг, контролюючий орган надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

12:13 20.01.2020

Подано уточнення Податкової декларації з податку на прибуток за попередній рік з метою коригування ціни контрольованої операції: термін для сплати донарахувань

Згідно із п. п. 39.5.4.1 п. п. 39.5.4 п. 39.5 ст. 39 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) у разі застосування платником податків під час здійснення контрольованих операцій умов, що не відповідають принципу «витягнутої руки», платник податків має право самостійно провести коригування ціни контрольованої операції і сум податкових зобов’язань за умови, що це не призведе до зменшення суми податку, що підлягає сплаті до бюджету розрахувавши свої податкові зобов’язання відповідно до:

12:13 20.01.2020

Податкова соціальна пільга: право при неповному робочому дні

Тернопільське управління Головного управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до п. 169.1 ст. 169 Податкового кодексу України платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

12:13 20.01.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь