Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

Послуги страхування не включаються до витрат підприємця

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що порядок оподаткування доходів фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування визначений ст. 177 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

16:47 14.09.2021

Послідовність дій для реєстрації ПРРО

Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

15:51 08.09.2021

Податкова амністія та дозволені активи

Згідно з п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) склад та обсяг активів, джерела одержання (набуття) яких у разі невикористання фізичною особою права на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація) вважаються такими, з яких повністю сплачено податки і збори відповідно до податкового законодавства, становлять:

15:51 08.09.2021

На підтримку українського війська тернополяни перерахували майже 232,8 млн грн із легальних доходів

«Майже 232,8 млн грн військового збору спрямували на потреби армії платники Тернопільщини упродовж восьми місяців цього року», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина. Він зазначив, що надходження цього платежу перевищили сплату січня-серпня минулого року на 43,8 млн грн або плюс 23,2 відсотка.

15:51 08.09.2021

Місце зустрічі – 11 вересня, 15.00 год., Тернопільський міський стадіон

У рамках Спартакіади Державної податкової служби України (зона В), на Тернопільському міському стадіоні ім. Романа Шухевича у суботу, 11 вересня 2021 року, о 15.00 год. відбудеться дружній футбольний матч на підтримку українських військових. Гратимуть Національна збірна України серед ветеранів і збірна працівників податкової служби. Вхід ­ вільний, отож усі охочі зможуть зручно розташуватися на трибунах та вболівати за своїх фаворитів.

15:51 08.09.2021

Корисні копалини СГ видобуває на декількох ділянках надр: як звітувати

Відповідно до п. п. 257.3.1 п. 257.3 ст. 257 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник рентної плати до закінчення визначеного розд. II ПКУ граничного строку подання податкових декларацій за податковий (звітний) період, визначений ст. 257 ПКУ, подає до відповідного контролюючого органу за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, податкову декларацію, яка містить додатки, зокрема, з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України.

15:50 08.09.2021

Шанс для легалізації наявних активів

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що відповідно до п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктами одноразового (спеціального) добровільного декларування (далі – об’єкти декларування) можуть бути визначені підпунктами 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно:

16:40 07.09.2021

Запит для отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій: що варто знати

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що відповідно до п. 12 прим. 1 Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №440 (далі – Порядок №440), неприбуткові підприємства, установи та організації (далі – неприбуткова організація) може звернутися до контролюючого органу із запитом про отримання витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій (далі – Реєстр).

16:39 07.09.2021

Тернопільський бізнес забезпечив до держбюджету 1,3 млрд грн податку на додану вартість

Упродовж січня–серпня цього року суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили до Державного бюджету України 1,3 млрд грн податку на додану вартість. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

16:39 07.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь