Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

Жителям Тернопілля повернули 12 млн грн податку через витрати на навчання, страхування і не тільки

З початку цього року 4692 жителі Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку. Вони задекларували 73,9 млн грн витрат.

16:52 14.09.2021

Чи має право декларант подати повторно одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, якщо попередня була визнана не поданою?

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що Законом України від 15 червня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету», внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

16:52 14.09.2021

Коли декларант може подати звітну одноразову (спеціальну) добровільну декларацію повторно

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що у разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, внаслідок чого одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) була визнана не поданою, декларант має право подати повторно таку Декларацію, оскільки Податковий кодекс України не містить обмежень щодо подання повторної звітної Декларації.

16:52 14.09.2021

Чи враховує платник податку на прибуток кошти, отримані за товари під час перебування на спрощеній системі оподаткування

Відповідно до абзацу першого п. п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) об’єктом оподаткування податком на прибуток є прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень ПКУ.

16:51 14.09.2021

Змінено ціну частини кількості однієї номенклатури товарів: алгоритм для коригування

Механізм коригування кількісних та/або вартісних показників розділу Б податкової накладної у зв’язку, зокрема, із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, включаючи наступний за постачанням перегляд цін визначено п. 23 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 №1307, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 26.01.2016 за №137/28267.

16:50 14.09.2021

Чи має право один із батьків на податкову знижку за навчання дитини, якщо договір укладений між навчальним закладом та дитиною

Право платника податку на доходи фізичних осіб на податкову знижку у зменшення оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

16:49 14.09.2021

Чи потрібно відображати у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації наявність криптовалюти?

Наразі в Україні криптовалюта не має визначеного правового статусу. Відсутня нормативна база для її класифікації та регулювання операцій з нею. Тож підстав для її відображення декларантом у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації також немає.

16:49 14.09.2021

Підприємства Тернопільщини отримали 461 млн грн податку на додану вартість

Про бажання відшкодувати податок на додану вартість у січні-серпні 2021 року повідомили 127 суб’єктів господарювання–юросіб Тернопільського краю. Заявлена ними сума бюджетного відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок склала 481 млн грн, що на 145 млн грн більше, ніж торік.

16:49 14.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь