Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

Про набуття статусу пенсіонера або особи з інвалідністю фізичним особам - підприємцям податкову повідомляти не потрібно

Фізичним особам – підприємцям, особам, які провадять незалежну професійну діяльність, та членам фермерського господарства, що набули статус пенсіонера та отримують відповідно до закону пенсію, або є особами з інвалідністю, окремо повідомляти контролюючий орган про такий статус не потрібно.

16:33 16.09.2021

Декларант не може уповноважити іншу особу на подання добровільної декларації

Державна податкова служба зазначає, що декларант, який виявив бажання скористатися правом на подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, не має права уповноважити іншу особу на підставі укладеного договору доручення подати таку декларацію.

16:32 16.09.2021

Фіскальний касовий чек РРО та програмного РРО: чи можуть різнитися?

Головне управління ДПС у Тернопільській області роз’яснює, що форма та зміст розрахункових документів встановлені «Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів», затвердженим наказом МФУ 21.01.2016 № 13.

16:55 14.09.2021

Дружня атмосфера та незабутні емоції – у Тернополі завершилися зональні змагання Спартакіади серед працівників податкової служби

Три дні – з 11 до 13 вересня – у Тернополі тривали зональні змагання Спартакіади працівників ДПС України. У трьох видах спорту – міні-футболі, волейболі та настільному тенісі, змагалися команди податківців з восьми  областей – Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської, Хмельницької, Рівненської, Волинської, Чернівецької та Тернопільської.

16:54 14.09.2021

За незабезпечення зберігання первинних документів платниками єдиного податку передбачені штрафні санкції

Одне  з найбільш поширених порушень при проведенні  документальних перевірок фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, це відповідальність за неналежне зберігання первинних документів, на підставі яких ведеться податковий облік.

16:54 14.09.2021

Які документи повинен зберігати на місці проведення розрахунків суб’єкт господарювання, котрий застосовує РРО?

Головне управління ДПС у Тернопільській області роз’яснює, що відповідно до п. 4 розд. III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 547), суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані, зокрема:

16:53 14.09.2021

Серед податківців Тернопільщини проведено 849 антикорупційних заходів

Одним з основних пріоритетів діяльності Головного управління ДПС у Тернопільській області є профілактика та упередження корупційних дій у податковій сфері. У рамках визначеного законодавством правового поля, наявних сил і засобів, у відомстві постійно проводяться заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів корупції.

16:53 14.09.2021

Для територіальних громад малий бізнес Тернопілля сплатив майже 525 млн грн єдиного податку

Упродовж січня-вересня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 524,7 млн грн єдиного податку, це на 67,1 млн грн більше, ніж очікувалося. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 80,2 млн гривень.

16:53 14.09.2021

Приватний підприємець планує водночас провадити незалежну професійну діяльність: чому необхідно подавати заяву за ф. 1-ЄСВ

Головне управління ДПС у Тернопільській області роз’яснює, якщо фізична особа зареєстрована як підприємець та при цьому така особа розпочинає незалежну професійну діяльність, то вона подає до контролюючого органу за місцем свого постійного проживання заяву про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 1-ЄСВ з позначкою «Зміни» та копію документа, що підтверджує право фізичної особи на ведення незалежної професійної діяльності, протягом 10 календарних днів після державної реєстрації незалежної професійної діяльності у відповідному уповноваженому органі та отримання документа, що підтверджує право фізичної особи на ведення незалежної професійної діяльності.

16:53 14.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь