A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

На Тернопіллі територіальні громади отримали майже 5,2 млрд грн податкових надходжень

До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували майже 5,2 млрд грн платежів у січні-листопаді цього року. «Це перевищило надходження одинадцяти місяців минулого року на 23 відсотки. Відтак бюджети отримали на 961,2 млн грн. більше», – зазначив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

17:10 06.12.2021

Навчання працівника, що працює за договором ЦПХ, обійдеться юрособі без сплати єдиного внеску

Відповідно до абзацу другого п. 1 частини 1 ст. 4 Закону України від 8 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) є роботодавці – підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, які використовують працю фізичних осіб за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з ФОП, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань).

17:10 06.12.2021

Як повернути з бюджету помилково сплачені суми грошового зобов’язання та пені

Умови повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені визначено статтею 43 Податкового кодексу України та Порядком інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 №60.

17:09 06.12.2021

Безоплатно отриманий товар: формування податкового кредиту при ввезенні на митну територію України

Відповідно до п. 198.3 ст. 198 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг та складається із сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою п. 193.1 ст. 193 ПКУ, протягом такого звітного періоду, зокрема, у зв’язку з ввезенням товарів та/або необоротних активів на митну територію України.

17:09 06.12.2021

Реквізити рахунків для сплати податків, зборів, ЄВ та інших платежів до бюджету

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що своєчасне доведення платникам податків реквізитів бюджетних/небюджетних рахунків, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на субсайті територіального органу ДПС за посиланням https://tr.tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/ або на вебпорталі ДПС – https://tax.gov.ua/byudjetni-rahunki/.

09:31 03.12.2021

Протягом доби фізична особа перебувала як на території України, так і за її межами: визначаємо розмір добових

Відповідно до п. п. 165.1.11 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно із п. 170.9 ст. 170 ПКУ.

09:31 03.12.2021

ПДВ: чи можна формувати податковий кредит на підставі попередніх митних декларацій

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що відповідно до частини першої ст. 259 Митного кодексу України (далі – МКУ) попередня митна декларація подається до ввезення в Україну товарів, транспортних засобів комерційного призначення (у тому числі з метою транзиту) або після їх ввезення, якщо ці товари, транспортні засоби перебувають на території пункту пропуску через державний кордон України.

09:30 03.12.2021

Допомога на відшкодування втраченого чи пошкодженого майна: чи підлягає оподаткуванню ПДФО

Відповідно до п.п.170.7.2 п. 170.7 ст. 170 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) не включається до оподатковуваного доходу цільова або нецільова благодійна допомога, що надається платнику податку, який постраждав внаслідок:

09:30 03.12.2021

Понад 339,7 млн грн – внесок Тернопільщини на потреби армії

Упродовж січня-листопада цього року до загального фонду державного бюджету платники податків Тернопільщини перерахували понад 339,7 млн грн військового збору. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

09:30 03.12.2021

Тернопільщина: до Зведеного бюджету України надійшло на чверть більше податкових платежів

Майже 9,5 млрд грн податкових платежів спрямували до Зведеного бюджету України суб’єкти господарювання Тернопілля у січні-листопаді цього року. «Порівняно з аналогічним періодом минулого року сплата на чверть зросла або на 1,9 млрд гривень», – повідомив начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

09:16 03.12.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь