A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

У Тернополі діятиме експеримент, спрямований на розвиток громадянської компетентності школярів

         Всеукраїнський експеримент «Громадянська компетентність школярів», який втілюватимуть в життя на базі міської школи-правового ліцею № 2, представили у Тернополі. Зі слів директора навчального закладу Інни Іванюк, наше місто є  автором ідеї Всеукраїнського форуму «Формула успіху правової держави очима дітей», є чимало напрацювань, а відтак є надія, що саме тут зародиться платформа методики, форм, різноманітних прийомів та методів навчання, що формуватимуть в дітей правосвідомість, громадянську компетентність, сприятимуть розвитку ідеї нації, її збереження та єдності.

14:03 21.05.2019

Визначили переможців регіонального етапу конкурсу шкільних малюнків «Я маю право»

20 травня в Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області відбулося засідання регіональної експертної комісії з проведення конкурсу шкільних малюнків «Я маю право», приуроченого до Дня захисту дітей.

16:02 20.05.2019

Нещодавно Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»

       За законом №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної у другому читанні проголосувало 278 депутатів Верховної Ради. Під час голосування в сесійній залі Ради перебували третій президент України Віктор Ющенко, почесний патріарх Православної церкви України Філарет. 

13:53 17.05.2019

Від початку року державні виконавці області стягнули майже 570 тисяч гривень боргів по заробітній платі

         В територіальних органах державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області перебувають 90 виконавчих проваджень щодо боргів по заробітній платі на суму в понад 2 з половиною мільйони гривень . Серед найбільших боржників – ДП «Санаторій «Збруч» (заборгованість станом на 11 травня – 1 363 547 гривень), ДП «Поділляторф» (817 142 гривні) та Кременецький КХП ДАК «Хліб України» (140 016 гривень). Додамо, складність виконавчих проваджень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами, полягає в тому, що боржниками є державні підприємства, фінансово-господарська діяльність тривалий час не здійснюється, кошти на арештованих рахунках відсутні, а майно – у зношеному стані, що ускладнює його реалізацію. 

10:17 16.05.2019

Як запобігти подвійній реєстрації права оренди земельної ділянки та захистити свої права

Доброго дня! Мій сусід орендує земельну ділянку вже декілька років, але тиждень тому до нього приїхали невідомі люди з документами і заявили, що віднині вони є орендарями. Він звернувся до поліції, там зареєстрували заяву і більше нічого. Цього року я теж планував взяти землю в оренду, але тепер  побоююсь. Підкажіть, як бути?

14:43 14.05.2019

Як розпізнати булінг та захистити свою дитину від цькування

Штовхання, підніжки,  образи, приниження у соціальних мережах - з таким явищем, як булінг, стикався чи не кожен: як агресор, потерпілий чи спостерігач. Булінг – різновид насильства, його ознакою є систематичність, а ролі чітко визначені – кривдник та постраждалий. Наслідками таких дій щодо дитини є  психічна, фізична шкода, приниження, страх, тривога, підпорядкування інтересам булера, спричинення соціальної ізоляції потерпілого.

15:22 07.05.2019

Про відповідальність за використання найманої праці без укладення трудового договору

            Пане Міністре! Я працював столяром на підприємстві майже півроку, отримував «наручно» зарплату, але, як з’ясувалося, офіційно мене ніхто не оформив. Про всі обов’язкові процедури при влаштуванні на роботу я дізнався вже потім, після інциденту. Як мені бути тепер?

12:21 06.05.2019

Он-лайн сервіси Міністерства юстиції України. Як це працює?

З метою оптимізації процесу надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану у всіх відділах ДРАЦС Тернопільської області запроваджено механізм подання фізичними особами заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет з використанням веб-порталу «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

15:30 02.05.2019

Право на оскарження

Не погоджуєтесь з відмовою, діями або бездіяльністю державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації, що здійснюють свою діяльність в межах Тернопільської області у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості?

15:04 25.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь