A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

квітень-грудень 2019 року

Отримання аліментів дітьми після досягнення ними повноліття

      Шановний Павле Дмитровичу! Маю до Вас питання. В мене - донька, якій зовсім скоро виповниться 18 років, вона навчається на першому курсі в університеті. Її батько справно платить аліменти,  але  запевняє, що коли їй виповниться 18-ть, припинить платити. Чи може донька розраховувати на його підтримку упродовж навчання?

15:53 23.04.2019

Проводиться конкурс шкільних малюнків «Я маю право!»

З нагоди Дня захисту дітей Координаційною радою молодих юристів Тернопільської області при Головному територіальному управління юстиції у Тернопільській області з 15 квітня по 19 травня 2019 року проводиться регіональний етап Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «Я маю право!».

15:51 23.04.2019

Порядок звернення суду України із судовим дорученням у адміністративній справі про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави

Іноземці, особи без громадянства, іноземні юридичні особи, іноземні держави (їх органи та посадові особи) та міжнародні організації (далі - іноземні особи) мають право звертатися до судів України для захисту своїх прав, свобод чи інтересів. Іноземні особи мають процесуальні права та обов’язки нарівні з фізичними і юридичними особами України, крім випадків, передбачених Конституцією України та законами України, а також міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України.

16:27 16.04.2019

Про порушення на виборах

Доброго дня!  Я - житель міста Миколаєва і, як кожен українець, 31 березня обирав президента. Перебуваючи у кабінці для голосування, помітив як поруч зі мною, у сусідній кабінці, спрацьовує фотоспалах. Я знав, що заповнений виборчий бюлетень не можна фотографувати,  тому  одразу звернувся до спостерігачів та повідомив про цей факт. Розкажіть, будь ласка, які ще є види правопорушень і як правильно реагувати на них свідомим громадянам. Дякую!

16:26 16.04.2019

Затверджено Положення про представника Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини і регіональне відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини

Наказом Міністерство юстиції України від 14.03.2019 року № 764/5 затверджено нове Положення про представника Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини і регіональне відділення Секретаріату Уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини» (далі – Положення).

16:35 15.04.2019

Що таке SMS- маяк та які дії власник та інші особи мають можливість вчити щоб захистити свої права у сфері нерухомості?

Уряд за ініціативою Міністерства юстиції України вживає превентивних заходів у боротьбі з рейдерством у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

11:43 10.04.2019

Про повторне голосування на чергових виборах президента

Пане Міністре! 31 березня я голосувала на виборчій дільниці не за місцем своєї реєстрації, а фактичного проживання. Перед цим я зверталась до уповноваженого органу, через який мене додали до списку виборців на тій дільниці, на якій я хотіла проголосувати. Маю питання, чи потрібно ще раз перевіряти себе у списках під час другого голосування на виборах? Дякую за відповідь.

19:02 09.04.2019

Строки подання скарг у сфері державної реєстрації

Особа, яка вважає, що її права у сфері державної реєстрації порушено, може оскаржити рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав до Міністерства юстиції України, його територіального органу або до суду. Як передбачає частина третя статті 37 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та частина 3 статті 34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб'єкта державної реєстрації можуть бути оскаржені до Міністерства юстиції України та його територіальних органів протягом 60 календарних днів з дня прийняття рішення, що оскаржується, або з дня, коли особа дізналася чи могла дізнатися про порушення її прав відповідною дією чи бездіяльністю.

14:00 09.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь