A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Новини Фонду

ДОПЛАТА ДО МІНІМАЛЬНОГО СТРАХОВОГО ВНЕСКУ — ЗАПОРУКА ЗАРАХУВАННЯ СТРАХОВОГО СТАЖУ В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

30 квітня 2022 року набрав чинності Закон України від 15 лютого 2022 року № 2040-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства», яким, зокрема, внесено зміни до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) щодо розміру доплати до мінімального страхового внеску, яку необхідно здійснити для зарахування неповного місяця роботи як повний місяць, а саме — якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати, є меншою, ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови здійснення, відповідної доплати до суми страхових внесків з урахуванням сум страхових внесків, сплачених виходячи з мінімальної заробітної плати на дату здійснення доплати, таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

17:05 16.02.2023

Про строки призначення пенсії у разі добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

Положенням абзацу першого частину першої статті 45 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено, що пенсія за віком призначається з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку, якщо звернення за пенсією відбулося не пізніше трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку.

17:02 16.02.2023

ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ПЕРІОД ПОДАННЯ РІЧНОЇ ЗВІТНОСТІ ПО ЄДИНОМУ ВНЕСКУ (ЄСВ) за 2022 РІК!

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області нагадує, що фізичні особи-підприємці (ФОП), подаючи звітність зі сплати ЄСВ «за себе» за 2022 рік, заповнюють Додаток 1 до декларації платника єдиного податку. Базу нарахування ЄСВ ФОП-спрощенці визначають самостійно за кожний місяць звітного року у межах:

17:03 07.02.2023

ДО УВАГИ СТРАХУВАЛЬНИКІВ: ПОДАЙТЕ ВЧАСНО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИПЛАТУ КОШТІВ ЗАСТРАХОВАНИМ ОСОБАМ!

Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області нагадує страхувальникам, що після отримання коштів за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності від Пенсійного фонду України потрібно у встановлені терміни здійснити виплату застрахованим особам коштів та протягом місяця з дня проведення таких виплат надіслати повідомлення встановленої форми про проведення таких виплат.

14:55 03.02.2023

Щодо порядку призначення, поновлення, перерахунку пенсії громадянам, які проживали/працювали на території російської федерації

З 01 січня 2023 року російська федерація припиняє участь в Угоді про гарантії прав громадян держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у галузі пенсійного забезпечення від 13 березня 1992 року.

14:54 03.02.2023

ЩОДО ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ВРАХОВУЮТЬСЯ ПРИ ПРИЗНАЧЕННІ ПЕНСІЇ

23 грудня 2022 року набув чинності Закон України від 01 грудня 2022 року №2783-ІХ «Про зупинення дії та вихід з Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах та Протоколу до Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22 січня 1993 року». Це означає, що, починаючи з 23 грудня 2022 року правові відносини, зокрема, з російською федерацією зупинені офіційно, а тому жодні запити на отримання правової допомоги виконуватись не будуть.

14:51 03.02.2023

СТРАХОВІ ВИПЛАТИ ПРАЦЮЮЧИМ: ЯК ПОДАТИ ЗАЯВУ-РОЗРАХУНОК В АВТОМАТИЧНОМУ РЕЖИМІ

З 1 січня 2023 року страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснює Пенсійний фонд України. Для отримання фінансування по лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок (ЗР), що містить інформацію про нараховані застрахованим особам кошти.

16:27 24.01.2023

ВІДПОВІДІ НА НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ ЩОДО СТРАХОВИХ ВИПЛАТ

З 1 січня 2023 року набула чинності оновлена редакція Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування», відповідно до якої страхові виплати у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві здійснює Пенсійний фонд України. У зв’язку з цим, у багатьох громадян виникають запитання щодо страхових виплат: як держава виплачувати їх далі, куди звертатися за призначенням тощо. Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області надає відповіді на найбільш актуальні питання.

16:21 24.01.2023

ПРО НОРМУ ТРИВАЛОСТІ СТРАХОВОГО СТАЖУ У 2023 РОЦІ

Тривалість стажу, необхідного для призначення пенсії за віком при досягненні 60-річного віку, визначена Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Починаючи з 2018 року та до 2028 року норма тривалості стажу щороку збільшується на один рік, і якщо у 2018 році вона становила 25 років, у 2022 році – 29 років, то починаючи з 1 січня 2023 року для призначення пенсії за віком при досягненні 60 років необхідно набути не менше 30 років стажу як для чоловіків, так і жінок.

11:41 11.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь