Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

На Тернопільщині торік видали майже 21 тис. електронних ключів

Минулого року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС у Тернопільській області надали платникам 100840 адміністративних послуг. До того ж 72670 таких послуг надано підрозділом електронних сервісів. Адже кількість тих, хто активно використовував електронні сервіси податкової служби, застосовуючи цифровий підпис, зростає. Найпопулярніший – Електронний кабінет, за допомогою якого платники можуть не лише подавати звітність, а й стежити за сплатою податкових платежів, отримувати довідки тощо. Тим більше, що в час поширення коронавірусної інфекції дистанційне спілкування – безпека для власного здоров’я та своїх родин.

14:34 20.01.2022

У яких випадках потрібно додавати до одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи, що підтверджують вартість об’єктів декларування

Головне управління ДПС у Тернопільскій області інформує, що відповідно до абзацу шостого п.п. 6.1 п. 6 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до одноразової (спеціальної) добровільної декларації декларант зобов’язаний додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування, у разі місцезнаходження (реєстрації) активу фізичної особи за межами України та/або у разі декларування валютних цінностей, розміщених на рахунках у банках в Україні, та прав грошової вимоги, визначених п.п. «а» п. 4 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ. У разі місцезнаходження (реєстрації) інших активів фізичної особи в Україні декларант може додати копії документів, що підтверджують вартість об’єктів декларування.

14:33 20.01.2022

Кабмін затвердив нову форму повідомлення про прийняття працівника на роботу

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що Кабінет Міністрів України постановою від 28 грудня 2021 р. № 1392 вніс зміни до власної постанови від 17 червня 2015 р. № 413 «Про порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу». До назви останньої додалося «…укладення гіг-контракту». Тобто надалі повідомляти органи ДПС потрібно не лише про прийняття працівника на роботу, а й про укладення гіг-контракту в рамках ДіяСіті. Причина – норми Закону України «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні».

14:33 20.01.2022

Із легальних доходів жителі Тернопільщини перерахували понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

Торік жителі Тернопільщини зі своїх офіційних доходів сплатили понад 5,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів.

14:33 20.01.2022

Увага, активізувалися телефонні шахраї!

Головне управління ДПС у Тернопільській області попереджує жителів Тернопільщини про те, що в обласному центрі та районах області активізувались спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти грошовими коштами суб’єктів підприємницької діяльності.

14:33 20.01.2022

Чи зобов’язані суб’єкти господарювання застосовувати РРО або ПРРО при здійсненні розрахунків у безготівковій формі через установи банку?

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (далі – РК).

14:32 20.01.2022

Подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації за об’єкти рухомого або нерухомого майна, які були отримані у спадок (подарунок) від члена сім’ї першого або другого ступеня споріднення

Згідно з п. 3 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до ПКУ є чи були платниками податків.

14:32 20.01.2022

На Тернопільщині власники елітних іномарок сплатили понад 2 млн грн транспортного податку

Упродовж 2021 року до місцевих бюджетів Тернопілля власники елітних авто сплатили трохи більше 2 млн грн транспортного податку, що перевищило очікувані показники на 471 тис. гривень.

14:31 20.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь