Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

2021-22 роки

Правила ведення обліку товарних запасів

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 №496, визначає правила ведення обліку товарних запасів та поширюється на фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку (далі – ФОП), які відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями  зобов’язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об’єкті) такого ФОП.

14:37 20.01.2022

Як покупець може отримати фіскальний чек за оплачені через ПРРО товари (послуги)?

Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що розрахунковий документ може бути створений в паперовій та/або електронній формі (у  тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію з розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти) (Закон України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та інших законів України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг»).

14:37 20.01.2022

Чи потрібно репетитору подавати декларацію про майновий стан і доходи?

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що деклараційна кампанія – 2022 триває. Декларування доходів пов'язано із виконанням фізичними особами-платниками податку на доходи фізичних осіб вимог ст. 67 Конституції та норм Податкового кодексу.

14:36 20.01.2022

До уваги жителів Тернопільської, Байковецької, Білецької, Великобірківської, Великоберезовицької, Великогаївської, Підгороднянської ОТГ!

Щороку власникам нерухомого майна нараховується податок, який встановлюється рішенням сільської, селищної або міської рад. Органи місцевого самоврядування також мають право визначати перелік пільгових категорій населення щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

14:36 20.01.2022

З 1 січня скасовано акцизні марки для звичайних (неігристих) вин та тестових зразків алкогольних напоїв

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що з 1 січня 2022 року в Україні скасовано акцизні марки для звичайних (неігристих) вин та тестових зразків алкогольних напоїв. Цю норму прописано у Законі України від 30.11.2021 р. №1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».   

14:35 20.01.2022

Для підтвердження права на пільгу з плати за землю та нерухомість необхідно подати заяву та документи

Щороку власникам нерухомого майна та земельних ділянок нараховуються податки, які встановлюються рішеннями сільської, селищної або міської рад. Органи місцевого самоврядування також мають право визначати перелік пільгових категорій населення, щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, чи земельної плати.

14:35 20.01.2022

Коли фізична особа звільняється від подання податкової декларації?

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що згідно з п. 179.4 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) в таких випадках:

14:34 20.01.2022

Хто з фізичних осіб – підприємців може не використовувати РРО/ПРРО?

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що згідно з п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України, реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні РРО (далі - ПРРО) не застосовуються платниками єдиного податку першої групи.

14:34 20.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь