A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

березень 2019

Податкова знижка: розрахунковий документ для підтвердження витрат

Відповідно до п. п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку має право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

15:31 28.03.2019

Дії суб’єкта господарювання при втраті КОРО або РК?

Відповідно до глави 4 розділу II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 №547 (далі – Порядок №547), використання книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО), зареєстрованої на господарську одиницю або на реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО), передбачає, зокрема, наявність КОРО в господарській одиниці, на яку ця книга зареєстрована, або на місці проведення розрахунків.

15:30 28.03.2019

Громадянам, які виїжджають за кордон на ПМЖ необхідно подати декларацію про майновий стан

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області наголошує, громадяни України, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Це необхідно зробити не пізніше ніж за 60 календарних днів до виїзду. Декларація подається за три останні звітні податкові періоди (у разі наявності невиконаного обов'язку з подання) та за звітний період поточного року (з початку поточного року до строку, на який припадає день подання такої декларації).

15:29 28.03.2019

Відповідальність для фізичної особи, яка провадить незалежну професійну діяльність, при втраті Книги обліку доходів і витрат

Відповідно до п. 178.6 ст.178 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності.

15:29 28.03.2019

Щодо оподаткування ПДВ експорту соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 11.03.2019 №105 (далі – Наказ №105) затверджено Узагальнюючу податкову консультацію щодо оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту соєвих бобів та насіння свиріпи або ріпаку (далі – Узагальнююча консультація).

14:42 21.03.2019

Єдиний казначейський рахунок» - в дії

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 1 листопада 2017 року №898 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету через органи Державної казначейської служби України митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення» здійснюється переведення підприємств на обслуговування через депозитний рахунок 3734, відкритий у Державній казначейській службі України (далі – Казначейство) на ім’я ДФС. 

14:42 21.03.2019

Дитина відвідує гуртки? Отримайте податкову знижку

Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, обмеження права на її нарахування визначені ст. 166 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

14:42 21.03.2019

Доходи від надання майна в лізинг, оренду: відображаємо в декларації про майновий стан і доходи

Відповідно до п. п. 164.2.5 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається, зокрема, дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому п. 170.1 ст. 170 ПКУ.

14:41 21.03.2019

Декларуємо доходи, отримані від приватних осіб

Тернопільське управління Головного управління ДФС у Тернопільській області нагадує, що якщо громадяни у минулому році отримували доходи від осіб, які не є податковими агентами, у звітному 2019 році вони повинні звернутися до територіальних органів ДФС за місцем своєї податкової адреси та надати декларацію про майновий стан і доходи. І це треба зробити до 02 травня 2019 року, оскільки це останній термін подання декларації про отримані доходи. 

14:41 21.03.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь