A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

У Козівці відбувся концерт до 74-тої річниці створення УПА

Дата: 17.10.2016 23:49
Кількість переглядів: 971

Фото без опису

16 жовтня, в неділю, у селі Козівка Великогаївської громади  урочисто відзначили день вояків УПА та відправили поминальну службу з нагоди роковин смерті Степана Бандери.

Фото без опису

Після Святої Літургії у церкві, усі жителі Козівки вирушили до пам’ятника Герою України Степану Бандері. Де парох церкви, разом із прихожанами, помолилися за упокій душ воїнів України, за тих, які колись відстоювали права і волю українського народу, і за тих, які полягли за нас в останні роки неоголошеної війни між українцями та російським агресором.

Фото без опису

Під час молитви і концерту на честь вояків УПА були присутні голови районних ради та адміністрації Андрій Васильович Галайко та Олександр Ігорович Похилий, заступник голови Великогаївської громади Петро Петрович Бондзюх та інші поважні гості.

Фото без опису

Фото без опису

«Дорогі односельчани, ми маємо пам’ятати героїв нашої держави. Адже без їх подвигів, самопожертви, ми б не мали самостійної української держави. Шануймо і щоденно згадуймо в молитвах і тих героїв, які нині захищають наше з вами мирне небо. Перемога на нашому боці. Слава Україні! Героям слава!», - сказав староста села Тарас Андрійович Дідик.

Фото без опису

«Шановні жителі Великогаївської громади, перш за все вітаю вас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Адже саме Богородиця була опікункою козаків. До Матері Божої молились вояки УПА. Нині під Покровою Матері Божої перебувають військові, які воюють в зоні АТО, на неоголошеній війні. Дякую, хлопці, за відвагу, Дякую матерям, сестрам, дружинам, які відправили чоловіків на схід. Нехай Господь з миром упокоїть душі усіх героїв українського народу,  Оберігає життя і здоров’я хлопців, які воюють проти російського агресора. Низький вам уклін. Слава Україні! Героям слава!», -  сказав голова Тернопільської районної адміністрації Олександр Ігорович Похилий.

Фото без опису

«Під час поминальної служби ми молилися за упокій душ наших героїв, зокрема великого сина України Степана Бандери. Як тільки не намагалися вороги очорнити цю людину.  Називали його ворогом, злочинцем. Та не зважаючи на це, він для нас – Герой. Ми маємо сповна усвідомити, який подвиг зробив Степан Бандера і його військо – Українська Повстанська Армія. Маємо пам’ятати  і молитися за нинішніх героїів України. Дякуємо, вам, справжні сини українського народу!», - виголосив голова районної ради Андрій Васильових Галайко.

Фото без опису

«Дорогі жителі Великогаївської громади, від імені голови  Олега Андрійовича Кохмана, а також від себе, хочу привітати усіх із святом Покрови. Нехай Мати Божа оберігає ваші душі, серця, сповнює ваші оселі теплом і затишком. Нехай наше небо буде мирним, спокійним. Дай Боже, щоб ми з вами зажили щасливо на нашій українській землі.

Нині ми відзначаємо 74 річницю створення УПА, молимося за упокій душ Степана Бандери та всіх українських повстанців. І дуже символічно, що саме тут ми нині зібрались. Біля першого на Тернопільщині пам’ятника Степану Бандері  Маємо пам’ятати звитягу та подвиг  Великих Синів Українського Народу. Знати і пам’ятати свою історію. Нехай Господь береже наших героїв, які воюють в зоні АТО. Слава Україні! Героям слава!», - сказав  Петро Петрович Бондзюх.

Опісля, Петро Петрович оголосив про те, що кожному військовому УПА, які дожили до цих днів, вручать грошову премію.

Фото без опису

Фото без опису

Молодь села підготувала для односельчан та гостей концертну програму, під час якої звучали патріотичні вірші, постанські пісні та «Слава Україні!!!»

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь