Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

День незалежності у Великогаївській громаді

Дата: 25.08.2016 09:00
Кількість переглядів: 3904

Фото без опису

25 річниця незалежності  України для Великогаївської громади була дуже особливою. Адже саме цього року відбулась децентралізація влади і села об’єднались в одну міцну перспективну громаду.

Великі Гаї здавна славилось проведенням гучних, масштабних фестивалів. А День незалежності у селі відмічали як найголовніше свято.  Як діти, так і дорослі одівали святкові вишиванки і йшли веселитися разом у дружньому гурті. Більше того, у селі завжди було дуже розвинуте культурне життя. Хори, ансамблі, інші творчі колективи. Тож кожен концерт проходив на славу.

Фото без опису

Святкування в громаді

Цьогоріч концертна програма була ще більш грандіозніша. Спершу кожне із 14 сіл святкувало День незалежності на місці, напередодні 24 серпня. А вже на саме свято з’їхались у Великі Гаї, щоб у гурті гарно повеселитись.

Святкування розпочались ще 20 серпня у селі Білоскірка. Там у сільському клубі зібралися мало не всі односельчани. На сцені виступали діти, розповідали вірші, співали пісень. По закінченні свята передали естафету аж шести селам, які проводили святкування наступного дня, 21 серпня. Це Товстолуг і Застінка (святкували разом), Грабовець, Баворів, Смолянка, Прошова і Козівка. Тієї неділі звідусіль лунали веселі українські пісні, грали музики.

Фото без опису

«Звісно, ми намагалися побувати на кожному із концертів. Не просто, щоб послухати, подивитися. А, щоб привітати людей. Розповісти, що завдяки наші спільній праці, вірі у Бога, любові до нашої землі, ми досягнемо неабияких здобутків», - сказав голова Великогаївської громади Олег Андрійович Кохман.

А ще голова ОТГ у кожному селі нагороджував почесними грамотами та подяками за сумлінну працю, активність, ентузіазм найкращих, тим самим даючи приклад іншим, щоб мали на кого рівнятися.

Фото без опису

Настав День незалежності України, 24 серпня. У Великих Гаях люди готувалися до фестивалю із самого ранку. Спершу, як годиться в українців, помолилися під час Богослужіння у храмі. А тоді, одівши святкові вишиванки попрямували на Співоче поле.

Того ж дня проходив концерт у Дичкові і Красівці. В.о. сільського старости цих сіл Наталя Петрівна Баньковська зібрала односельчан, привітала разом із головою громади їх зі святом, нагородили активних, послухали пісень у виконанні талановитих дітей і разом вирушили на святкування у Великі Гаї…

Фото без опису

Фестиваль!

На співочому полі Великих гаїв ніде було й яблуку впасти. Десятки, а то й сотні людей зі всієї громади приїхали, щоб разом відсвяткувати 25 річницю незалежної України. Кожне із сіл привезли свої аматорські колективи народної самодіяльності.

Традиційно розпочав свято славнозвісний хор села Великі Гаї, заспівавши Гімн України.  Далі, під гучні оплески у його виконанні  пролунало ще кілька композиції. До слова, Великогаївських хор – родзинка села. Адже слава про милозвучний спів цього колективу розлетілася на всю область. Учасники хору виступають як на кожному святі, що проводить у селі, так і їздять на запрошення в інші громади.

З привітальним словом виступив голова Великогаївської громади Олег Кохман.

«Шановна громадо, я радий бачити вас всіх разом, у дружньому гурті. Нині ми відзначаємо велике свято – 25 річницю незалежної України. Ця дата далась нам нелегко. Були злети, були й падіння. Пережили і революції, на які ми дуже сподівалися, думали, краще заживемо, відстоювали світле майбутнє наших дітей. І, щоб там хто не говорив, але зрушення є. Навіть те, що ми всі разом об’єднались у велику громаду, а це 14 сіл зі своєю історією, традиціями. І нині ми всі разом маємо працювати для розбудови і процвітання нашого краю.

Хоча об’єднались відносно недавно, проте є вже результати. Ми поставили перед собою 14 важливих завдань, які вдало вирішуємо. В одному селі проводимо освітлення вулиць, в іншому – ремонтуємо дороги, в третьому – перекриваємо дах в школі, замінюємо опалення і т.д.

Дорогі жителі громади, давайте вірити, щиро щоденно просити Бога, щоб найближчим часом закінчилась війна і ми зажили під мирним українським небом. Добра, процвітання, миру, спокою і любові, дорогі односельчани», - виступив із привітальною промовою Олег Андрійович.

Фото без опису

Далі голова громади нагородив учасників АТО, які проживають в громаді, почесними грамотами і грошовими преміями.

«Окрім грамот, кожному із хлопців, які воювали у зоні антитерористичної операції, а їх у громаді є 40 чоловік, ми перерахували по тисячі гривень. А ще згідно із рішенням сесії, кожному із них належить до 50 сотих землі. Це невелика подяка цим мужнім воїнам за те, що обороняли наше мирне небо», - додав голова.

Привітати жителів Великогаївської громади приїхали очільники району – голови районних ради Андрій Галайко та адміністрації Олександр Похилий.

Фото без опису

«Дорогі краяни, щиросердечно вітаю вас із нашим святом. Історія нашого народу дуже непроста. І 25 років незалежності – це вже великий здобуток. Та хочу сказати, що нині нашу з вами історію пишуть хлопці, які ризикуючи власними життями захищають нашу країну. Хочу висловити щиру подяку кожному із військових, яких нагороджували нині, кожній сім’ї, яка й досі чекає на повернення сина, батька, брата. Бо лише завдяки їхньому подвигу ми маємо змогу нині зібратися, святкувати під мирним небом.

Дорога громадо, не минуло й року, як ви об’єдналися. Але завдяки величезній роботі голови, вашим зусилля, підтримці керівництва району та області зроблено немало. Прикладом цього є навіть та пожежна частина європейського зразка, яку ми всі разом урочисто відкрили на День державного прапора. Я думаю, якщо ми і надалі працюватимемо у такому ж дусі, у нас з вами гарне майбутнє у багатій процвітаючій країні», - сказав Олександр Похилий.

«Від депутатського корпусу Тернопільської районної ради вітаю вас, шановна Великогаївська громадо, із великим святом. 25 років тому український народ здобув можливість господарювати на своїй землі. За ці роки створено всі інститути держави. Україну визнав весь світ. А ворог і надалі претендує на наші території. І вже третій рік поспіль зі зброєю в руках наші мужні хлопці захищають цілісність нашої держави. Але я вірю, що ми переможемо, бо за нами правда, з нами Бог.

Ви одні з перших об’єдналися в громаду і за такий короткий відрізок часу показали неабиякі результати. Вірю, що у майбутньому вони будуть ще вагоміші. Бажаю вас успіхів у реформуванні органів місцевого самоврядування. Мирного неба, злагоди і спокою!», - сказав Андрій Галайко.

Фото без опису

Після привітальних промов керівництво району нагородили відзнакою Президента та ювілейною медаллю «25 років Незалежної України» видатних людей громади, які своєю працею, самопожертвою приклали неабияких зусиль для розбудови України, зокрема Коломійчука Василя Степановича, Кулика Степана Михайловича та голову громади Олега Андрійовича Кохмана.

Фото без опису

Після офіційної частини на сцені виступали колективи зі всіх сіл громади. До пізнього вечора співали пісень, танцювали, веселилися.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь