A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Форум “DOBRE Буст «Розвиток громад та їх економіки”

Дата: 20.06.2017 17:23
Кількість переглядів: 1885

   15-16 червня 2017 року в готелі “Глобус” відбувся форум  “DOBRE  Буст «Розвиток громад та їх економіки”, який реалізовується в рамках програми  “Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності” (DOBRE), за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). На форум були запрошені представники об’єднаних теритиоріальни громад Тернопільської області, які пройшли перший та другий етапи відбору. У вказаному заході взяли участь і представники Великогаївської сільської ради: сільський голова Олег Кохман, начальник відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та комунальної власності Галина Кравчинюк, начальник юридичного відділу Михайло Лисиканич, начальник відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку-головний бухгалтер Наталія Бойко, інспектор згаданого відділу Володимир Чубатий, завідувач сектору культури, молоді і спорту Степан Гуля, місцеві активісти-жителі громади Марія Оринич, Андрій Колосівський, Володимир Оливко, Роман Березовський.

   Першим до присутніх звернувся експерт з місцевого економічного розвитку Мік Мюллей, який розповів про програму «DOBRE». Згодом слово взяв перший заступник голови Тернопільської облдержадмінстарції Іван Крисак. Іван Богданович поділився досвідом співпраці із програмою, а також наголосив, що проекти, які подаються в рамках всеукраїнських та міжнародних програм повинні орієнтуватися саме на розвиток громад, а не так зване «латання дір».

   Із мотиваційною промовою про стратегічні підходи до економічного розвитку громад (Чи готова Ваша громада до економічного розвитку?) виступив академік Української академії наук у галузі стратегічного менеджменту Богдан Будзан.

    Далі присутніх було поділено на робочі групи, у яких відбувалися дискусії на теми: інструменти сприяння розвитку громад та їх економіки, залучення громадськості до процесу розвитку громад та їх економіки, локальний бізнес (місцеві торгові марки, локальне виробництво, екопідприємництво). 

   На другий день форуму менеджер Програми соціального інвестування Western NIS Enterprise Fund Василь Назарук виступив із мотиваційною промовою щодо соціального підприємництва «Яка Ваша роль у сприянні розвитку громад та їх економіки?» та розповів про соціальне підприємництво й залучення громадськості:  досягнення міжсекторної співпраці (бізнес, громадськість, освіта, місцеве самоврядування). Також експертами програми «DOBRE» було доведено до відома присутніх інформацію про можливості для залучення фінансування та технічної допомоги для ОТГ через US Peace Corps, EU U-LEAD Program та Prozorro.

   Після роботи в малих групах учасниками було підбито підсумки дводенного форуму, дано оцінки заходу та обговорено наступні кроки у співробітництві – так, вже 26-27 червня в рамках тої ж програми відбудеться у семінар  на тему “Основи управління громадськими об’єднаннями” в рамках програми  “Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності ", який реалізовується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

                                                                                                 Підготував Михайло Лисиканич. Фото Степана Гулі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь