Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Підсумки зустрічі з представниками організації «ТМЖК «Відродження нації»

Дата: 25.08.2023 18:06
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Повномасштабне вторгнення рф, що триває вже більше року викликало глибоку економічну та гуманітарну кризи. Ескалація конфлікту в Україні призвела до значних жертв серед населення і руйнування цивільної інфраструктури, що змусило людей покинути свої будинки в пошуках безпеки, захисту і допомоги.

За даними звіту МОМ «Криза в Україні: 2022-2023. Рік реагування» станом на кінець березня 2023 року в Україні налічувалося 5,4 мільйона ВПО. Станом на січень 2023 року понад 19 млн осіб залишалися під впливом тих чи інших форм переміщення (МОМ Україна, Опитування загального населення, раунд 12, 23 січня 2023 р.).

За даними Національного дослідження уразливості населення до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни, проведеного у жовтні 2022 року на замовлення представництва МОМ в Україні - Агентства ООН з питань міграції в Україні, 20,8 млн осіб втратили дохід, 16,4 млн членів сімей втратили роботу, 8,2 млн осіб не можуть купувати елементарні речі, 6 млн сімей втратили заощадження, 5,3 млн втратили житло.

Загалом понад 32 мільйони осіб постраждали безпосередньо або опосередковано через наслідки війни.

Під час зустрічі  у Великогаївській   громаді  представниці  громадської правозахисної організації «ТМЖК «Відродження нації» спілкувалися  про посилення комплексного реагування задля захисту найбільш вразливих внутрішньо переміщених осіб  та місцевого населення, постраждалого від торгівлі людьми, експлуатації та ґендерно-зумовленого насильства,  осіб, права яких було порушено внаслідок війни, а також покращення доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми до допомоги в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у Тернопільській області.

Домовилися про взаємодію у  подальших заходах, передбачених  проєктом «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації, насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Діяльність проєкту передбачає:

1. Надання спеціалізованої допомоги найбільш вразливим особам на рівні територіальних громад області.

2. Попередження ризиків потрапляння в ситуацію ТЛ, експлуатацію чи ҐЗН через підвищення обізнаності населення.

3. Забезпечення покращеного доступу особам, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми (НМВ).

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції  IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна,  Міністерству закордонних справ Норвегії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь