A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

В «Армії відновлення» на Тернопільщині - більше двох сотень безробітних

Дата: 29.05.2023 16:25
Кількість переглядів: 75

Жителі Тернопільщини, як і весь народ України, допомагають наблизити перемогу над загарбниками усіма можливими силами: донатять захисникам, допомагають переселенцям, печуть хліб і печиво, готують звичайну та дегідровану їжу, виготовляють спецодяг, речі, пристрої, що стають у нагоді воїнам та багато ін. Ті краяни, хто має роботу – чесно працюють, аби своїми податками підтримати державу. А ті, хто залишився без роботи - активно долучаються до «Армії відновлення» - суспільно корисних робіт, які запроваджуються державою під час воєнного стану, мають оборонний характер, до робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

З 29.03.2023 по 25.05.2023 укладено 58 відповідних договорів на 231 робоче місце. До виконання суспільно корисних робіт у громадах області вже залучено 218 зареєстрованих безробітних. Згідно з угодами вони виконують роботи з упорядкування та утримання в належному стані укриттів, здійснюють супровід і догляд за учасниками бойових дій в медзакладах, надають допомогу сім’ям військових, плетуть маскувальні сітки, виконують ряд інших робіт.

Для безробітного вигідна участь у суспільно корисних роботах, бо:

- зберігається статус безробітного на весь період їх виконання;

- це легальна робота, адже з учасниками таких робіт укладаються строкові трудові договори відповідно до КЗпПУ;

- він отримує заробітну плату (не нижче мінімальної (6700 грн)),

- набуває страхового стажу,

- має соціальний захист і гарантії.

До слова, вже прийнято 28 розпоряджень про організацію та проведення суспільно корисних робіт у Тернопільській області, якими визначаються види робіт, переліки підприємств, об’єктів, посад і вимог до працівників; а також джерело фінансування робіт, кількість осіб, які будуть залучені та терміни виконання.    

У переліку робіт також є: надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям з інвалідністю, людям літнього віку, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальні роботи та ін.

Громаді вигідно організовувати суспільно корисні роботи, адже у разі залучення до них зареєстрованих безробітних оплата їх праці здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття.

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості; за телефоном "гарячої лінії" Тернопільського обласного центру зайнятості 0635765756; в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь