A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Владика Василій Семенюк візитував парафію Зіслання Святого Духа с. Скоморохи

Дата: 29.05.2023 15:48
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

Передвечірньої недільної пори, 28 травня 2023 року, парафіяни храму Зіслання Святого Духа с. Скоморохи у білосніжних вишиванках зібралися, щоб зустріти почесного гостя. З хвилини на хвилину очікували з пасторським візитом Митрополита та Архиєпископа Тернопільсько-Зборівського  Василія Семенюка.

Біля воріт першими зустріли Владику у супроводі братів-семінаристів голова Великогаївської громади Олег Кохман та молодь села.

  • Ми сьогодні будемо просити Бога, щоб через заступництво Пресвятої Богородиці, яка покровителькою травня, подарував нашому народові мир. Молитва сильніше кулі чи градів, молитва рятує людські життя, - звернувся до присутніх Митрополит.

Пелюстками квітів встеляли стежку до храму Владиці Василію наймолодші парафіяни. Митрополит дорогою уділяв благословення вірним. Для своїх синів, чоловіків, дітей просили благословення рідні воїнів, які захищають Україну на передовій. Ставши у коло, жінки промовляли молитву за захист та опіку Всевишнього над українськими військовими.

Відтак Кир Василій Семенюк очолив Молебень до Богородиці за мир в Україні у співслужінні отця-декана Великобірківського деканату Михайла Піняги, отця Михайла Рудака, отця Романа Підгайного  та отця Андрія Козяра.

У неділю після Вознесіння Господнього Церква  вшановує пам'ять Святих Отців Першого Нікейського Собору, який став єднанням Христової Церкви. Тому знаковим було єднання у спільній молитві парафіян не лише одного храму: на знакову подію зібралися жителі с. Кипячка, Красівка, Прошова, Смолянка. Серця людей зєдналися у спільній молитві за Перемогу та повернення додому військових-односельчан.

Митрополит Василій візитував парафію з особливою місією –  за старанне душпастирське служіння на благо Церкви нагородити Золотим Хрестом отця Андрія Козяра.

Нагорода для отця – почесна та особлива.

  • Ця нагорода усіх, хто тут присутній. Ця нагорода моїх рідних, їхня підтримка та підтримка Господа Бога та Пресвятої Богородиці завжди зі мною. Я щиро дякую усім, хто розділив сьогодні зі мною цю радість, - звернувся з подячним словом отець Андрій Козяр.

Опісля з високою нагородою привітали священника вдячні парафіяни сіл Скоморохи та Кипячка. Зі словами подяки та щирих вітань звернувся голова громади Олег Кохман, який зазначив, що отець Андрій Козяр організаторськими здібностями згуртовує парафіян, а спільно вони допомагають армії, творять добрі справи на славу Божу та для добра Великогаївської громади.

Почесною грамотою Владика Василій відзначив директора ПП «Агрофірма «Медобори» - Володимира Крупніцького.

На завершення, брати-семінаристи Тернопільської Вищої Духовної Семінарії виконали духовно-патріотичні пісні.

 

Недільний день 28 травня вписано золотими літерами в історію парафії Зіслання Святого Духа с. Скоморохи, адже декілька знаменних подій зібрали вірних у величавому храмі, що зворушує душу і тіло.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь