A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Про проведення громадських слухань щодо присвоєння закладу освіти імені Героя України - Романа Гаха

Дата: 19.05.2023 15:48
Кількість переглядів: 940

Фото без опису

Інформаційне повідомлення
про проведення громадського обговорення

1. Найменування організатора громадського обговорення

Великогаївський сільський голова Кохман О.А.

2. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи

Комунальний заклад «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Баворів» Великогаївської сільської ради Тернопільської області.

3. Ім’я фізичної особи, що пропонується присвоїти юридичній особі, обґрунтування такої пропозиції

Роман Гах

Роман Васильович Гах – український військовослужбовець, полковник Державної прикордонної служби України, учасник російсько-української війни, який героїчно загинув під час повномасштабного російського вторгнення в Україну, Герой України.

Роман Гах народився 20 липня 1984 р. у селі Баворові, нині Великогаївської громади, Тернопільського району, Тернопільської області.

З 1990 р. навчався у Баворівській загальноосвітній школі, яку закінчив у 2001 р. Закінчив Національну академію Державної прикордонної служби України, Луганський державний університет ім. Т. Шевченка.

У 2014 р. під час проходження служби в 25-му прикордонному загоні Державної прикордонної служби України забезпечував проведення АТО в районі м. Лисичанськ на Луганщині.

Проходив службу на посаді заступника начальника 3-го прикордонного загону.

У період з 24 лютого 2022 р. по 6 березня 2022 р. офіцер у складі зведеної групи прикордонної комендатури швидкого реагування «Новопсков», спільно з підрозділами Збройних сил України виконував військовий обов'язок у районі бойових дій – прикордоння Луганської області (м. Старобільськ та Кремінна).

6 березня 2022 р., під час виконання бойового завдання на південно-східній околиці населеного пункту Житлівка, зведена група швидкого реагування від прикордонної комендатури «Новопсков» на чолі з полковником Романом Гахом висунулась в район залізничної колії з метою блокування просування військ противника. Підрозділ прикордонників першим став до бою. Утримання оборони на визначеному рубежі проводилося під щільним вогнем противника зі стрілецької зброї та мінометів. Полковник Роман Гах понад шість годин вміло керував зведеним прикордонним підрозділом та утримував визначений рубіж.

Проте, внаслідок ворожої кулеметної черги, Роман Гах отримав важкі поранення. З метою надання допомоги побратими намагалися евакуювати офіцера в укриття, але саме в цей момент окупанти знову розпочали мінометний обстріл позицій оборони. Одна з мін розірвалася в безпосередній близькості до полковника Романа Гаха та підполковника Віталія Власенка. Через щільний вогонь противника подальші спроби підійти до місця знаходження офіцерів були марними. Зведена група змушено відступила на запасний рубіж, а Роман у цьому бою загинув.

Похований у рідному селі.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ст. (17 березня 2022 р., посмертно) та 27 грудня 2022 р. посмертно удостоєний звання Героя України з врученням сім’ї ордена «Золота Зірка».

4. Назва суб’єктів, що внесли пропозицію щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи

Кохман Олег Андрійович – Великогаївський сільський голова.

Костик Микола Степанович – директор комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Баворів» Великогаївської сільської ради Тернопільської області.

5. Строк, місце, час проведення заходів з громадського обговорення, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників

Громадські слухання ініціативи щодо присвоєння імені Романа Гаха комунальному закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с.Баворів» Великогаївської сільської ради Тернопільської області відбудуться о 18:00 год. 10 липня 2023 року за адресою: с. Баворів, вул. Лесі Українки, 1.

6. Поштова адреса, адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма для подання пропозицій (зауважень)

47722, Тернопільська область, Тернопільський район, с. Великі Гаї, вул. Галицька, 47, відділ освіти виконавчого комітету Великогаївської сільської ради, ел. пошта: 040616842@mail.gov.ua, тел.: 49-03-83, 49-03-33.

Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає, у строк до 20 липня 2023 року.

7. Місцезнаходження та (або) адреса електронної пошти, номер телефону, організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення

47722, Тернопільська область, Тернопільський район, с. Великі Гаї, вул. Галицька, 47, ел. пошта 040616842@mail.gov.ua, тел.49-03-83, 49-03-01.

8. Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення

Ігор Глива – начальник відділу освіти виконавчого комітету Великогаївської сільської ради.

9. Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення

Узагальнені результати громадського обговорення будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті Великогаївської сільської ради не пізніше 31 липня 2023 року (http:// velykogaivska.gromada.org.ua ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь