A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Зустріч з представниками громадської організації «ТМЖК «Відродження нації»

Дата: 16.03.2023 15:24
Кількість переглядів: 767

Фото без опису

16 березня 2023 року у Великогаївській громаді відбулася зустріч з представницями та представниками  громадської організації «ТМЖК «Відродження нації».

На зустрічі були присутні секретар ради, представники відділу ЦНАП, соціальної роботи, відділу освіти, відділу культури, молоді, представник  служби у справах дітей. Спілкувалися про  взаємодію під час реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Проєкт націлений на забезпечення комплексного реагування та  захист осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.

Мета робочої зустрічі: покращення взаємодії, вивчення ситуації в громаді, виявлення вразливих з числа ВПО та місцевого населення для надання їм допомоги, підвищення рівня усвідомлення проблеми торгівлі людьми, експлуатації та ґендерно зумовленого насильства. 

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна, Уряду Ліхтенштейн.

Проєкт має на меті продовжити розпочату діяльність, а саме:

-       надання загальної та спеціалізованої допомоги найбільш вразливим особам на рівні області і громад;

-       організація та проведення превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства; посилення спроможності неспеціалізованих гуманітарних партнерів виявляти та перенаправляти за допомогою постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства.

За даними Національного дослідження уразливості населення до торгівлі людьми та експлуатації в умовах війни, проведеного у жовтні 2022 року на замовлення представництва МОМ в Україні - Агентства ООН з питань міграції в Україні, 20,8 млн осіб втратили дохід, 16,4 млн членів сімей втратили роботу, 8,2 млн осіб не можуть купувати елементарні речі, 7,8 млн осіб роз’єдналися з рідними. Загалом понад 32 мільйони осіб постраждали безпосередньо або опосередковано через наслідки війни. 27% респондентів погодились би прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію щодо роботи за кордоном, тоді як у 2021 році таких було 20%. 13% респондентів готові працювати у замкнених приміщеннях без змоги вільно залишити робоче місце. У 2021 році таких респондентів було 8%. Кожен другий українець готовий прийняти принаймні одну ризиковану пропозицію, яка може призвести до потрапляння в ситуації експлуатації, торгівлі людьми або насильства. Якщо в Україні частка уразливої групи становить 59%, то у Тернопільській області цей показник складає 62%.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь