A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Роботодавцям Тернопільщини – компенсації, працівникам - заробіток

Дата: 09.03.2023 14:15
Кількість переглядів: 73

176 тис. грн компенсацій - за працевлаштування переселенців

За 1,5 місяця 2023 року 15 роботодавців звернулися до місцевих підрозділів Тернопільського обласного центру зайнятості за компенсацією на працевлаштування 20 переселенців, більшість з яких отримали роботу в сферах торгівлі, переробної промисловості, освіти. Уже профінансовано 176 тис. грн. Загальна тривалість надання такої компенсації - два місяці з дня працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

З 16.02.2023, згідно з рішенням Уряду, передбачено надання роботодавцям нових видів компенсацій:

1) компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій з числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Загальна тривалість виплати - 12 місяців впродовж наступних двох років.

2) 50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше мінімальної зарплати – за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років, а також осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць і належать до осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасників бойових дій.

Загальна тривалість виплати - 6 місяців впродовж наступного року.

3) 50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць, за умови якщо роботодавець за направленням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного із числа осіб: віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 міс.; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після звільнення.

Загальна тривалість виплати - не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує виплати у два рази.

Детальніше про нові види компенсацій тут - https://ter.dcz.gov.ua/novyna/uryad-rozshyryv-programu-kompensaciy-robotodavcyam-za-pracevlashtuvannya-okremyh-kategoriy

Також у 2023 році продовжує діяти урядова програма щодо виплати (впродовж 2 місяців) компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo ).

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості або в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію для роботодавців у Тернопільському ОЦЗ за тел. (0352) 23-49-82.

Відділ організаційно-інформаційної роботи Тернопільського обласного центру зайнятості (тел. 0352 23-49-77)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь