A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Колядували від малого до великого: у Великогаївській громаді відбувся VII фестиваль вертепів та колядок «Різдвяна зірка над вертепом засіяла»

Дата: 13.02.2023 15:09
Кількість переглядів: 611

Фото без опису

Цього року війна внесла корективи в організацію заходу. Традиційний конкурс вертепів став благодійним фестивалем та відбувся у стінах храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Великі Гаї.

  • Наші діди колядували, наші прадіди колядували,  і ми колядуємо. І наші діди і прадіди вистояли у своїй боротьбі з тим самим ворогом, і ми вистоїмо, бо за нами правда, - звернувся до присутніх парох храму отець Роман Гриджук.

Дійство розпочав народний аматорський хор «Великі Гаї». Одні за одними вертепи та колядники прославляли народження Ісуса. Повстанський вертеп із Козівки, сучасний – від учасників драматичного гуртка «Корифей» школи с. Баворів, неймовірне «водіння кози» від аматорського театрального колективу працівників культури громади, коляда від жителів Прошови, звучання якої  доповнили народні інструменти. А ще колядники із Товстолуга, Заставє, Застінки, Смолянки,  Білоскірки: понад 4 години дорослі і діти зі справжньою українською душевністю і щирістю доносили до глядачів дух минувшини та красу українських різдвяних свят. Окрасою заходу став квінтет саксофоністів «Віас» із Великоберезовицької громади.

Молитва та коляда підносилися високо до куполів. Її чули Бог і воїни на передовій.

Ведучими заходу були Марія Квятковська та Степан Гнопко.

Біля храму панувала не менш тепла атмосфера. Гостей пригощали гарячим глінтвейном та домашнім борщем, а ще – великим розмаїттям пампухів та інших смаколиків. Працівники культури, вчителі шкіл громади та небайдужі жителі Великих Гаїв приготували чимало наїдків. Усі виручені кошти з ярмарку, близько 50 000 грн., буде витрачено на закупівлю тепловізора для Збройних сил України.

Від початку обєднання Великогаївської громади фестиваль колядок та вертепів – незмінна традиція, яка щороку збирає сотні людей. А цього року коляда була з великою вірою у велику Перемогу.

На завершення голова Великогаївської громади подякував усім за небайдужість, хто не пошкодував часу і зусиль прославити Бога, просити Новонародженного Ісуса ПЕРЕМОГИ і МИРУ для нашої України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь