Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк та екзарх Луцький Йосафат Говера візитували парафію с. Кип’ячка

Дата: 19.09.2022 20:43
Кількість переглядів: 1125

Фото без опису

Святкування з нагоди 250-річчя церкви Різдва Пресвятої Богородиці відбулося вчора, 18 вересня 2022 року. Урочисто зустріли владик з короваєм із свіжозібраної пшениці та квітами священнослужителі, голова громади Олег Кохман та найменші парафіяни. У Божественній Літургії взяли участь священники Великогаївської громади, опісля відбувся чин водосвяття. Найперше, молилися за мир в Україні, просили Бога сили та витримки нашим мужнім воїнам, які захищають нас від ворога.

У проповіді владика Йосафат Говера привітав жителів Кип’ячки із визначною подією. Згадав той час, коли був парохом у цьому селі. Подякував парафіянам за невтомну працю розбудови Божого Храму.

До слова, під проводом майбутнього екзарха парафія була більше 10-ти років. о.Йосафат (Олег Говера) на початку 1991 року був призначений парохом у с. Кип’ячка. Служіння тривало до осені 1997 року. Проте, на численні прохання жителів о. Йосафат знову повернувся на парафію у 2000 році, будучи при цьому парохом у Великій Березовиці та віце-ректором семінарії, - служив до 2002 року.  Зустріч жителів з владиком Луцьким дозволила багатьом повернутися на 20 років назад. Рідна церква, а проповідь має отець Йосафат. Владика розважав про особливі потреби для людської душі, особливо у час війни.

  • Нехай Господь Бог благословить на подальший добрий розвиток невелике, проте згуртоване село та парафію, зазначив екзарх Луцький.

Небо благословило присутніх рясним дощем, а владики – свяченою водою.

Чарівний піснеспів лунав від братів-семінаристів, а виступ дітей та молоді с. Кип’ячка подарували хороший настрій та відчуття невимовного піднесення. Від наймолодшого до найстаршого - парафіяни старалися зробити храмове свято особливим, щоб кожен у своєму серці залишив добру згадку про цей день.

Голова Великогаївської територіальної громади Олег Кохман привітав усіх зі святом та подякував жителям села за підготовку, отцю-пароху Андрію Козяру за жертовну працю на благо церкви, села та громади.

Цей день безумовно увійшов в історію нашої громади. 250 років для храму – великий відрізок часу, не одне покоління топтало стежину, щоб помолитися Богу. Життя триває: змінюється світ, змінюємося ми – незмінною є лише молитва та віра до Всевишнього.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь