A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

Смачна випічка, холодні напої та масштабний танцювальний номер: як ярмаркували у Великогаївській громаді

Дата: 01.08.2022 11:50
Кількість переглядів: 1097

Фото без опису

В останній день липня 2022 року у с. Великі Гаї  відбувся патріотичний благодійний ярмарок до Дня Української Державності, Хрещення Київської Русі та дня пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. Свято Української Державності встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року. Указ підписаний під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України. Це державне свято, що відзначатиметься щороку в Україні 28 липня, символом якого є неподільність Українського народу і його єдність навколо ідеї сильної держави і віри.

Ідея проведення благодійного ярмарку зявилася у працівників культури на одній із зустрічей. Допомогти черговий раз армії, залучивши при цьому велику кількість людей – головна мета організаторів.

Хоч і важкі сірі хмари не один раз ставили під сумнів проведення заходу, проте дійство відбулося без жодної краплі дощу. До того ж, на звершення,виглянуло сонце, як знак того, що Україна переможе, а наші хоробрі воїни повернуться додому.

Спільно виконали Державний Гімн України працівники органів місцевого самоврядування. Священнослужителі Великогаївської громади помолилися за мир та Перемогу, усіх хлопців, які на передовій та поблагословили продукцію ярмарку. Згадали у молитві героїв, які віддали своє життя за Україну.

Несподіванкою для усіх присутніх став спільний масштабний танцювальний номер від усіх аматорських танцювальних колективів громади. Одночасно народний танець «Привітальний» обєднав понад 150 дітей та молоді. Довгими оплесками глядачі подякували маленьким артистам. Музичні патріотичні композиції звучали від народного аматорського хору «Великі Гаї», працівників культури спільно із аматорськими колективами громади. Відому усім пісню «Думи» у сучасній обробці виконали солісти с. Скоморохи – Юлія Зубик та Роман Задирайко.

На захист нашої громади, наших домівок взяли в руки зброю сміливі патріоти-односельці, тому добровольці територіальної оборони Великогаївської громади продемонстрували військове тактичне злагодження. Ведучими заходу були Ольга Деревляна та Леонід Ванжула.

Голова громади Олег Кохман подякував усім, хто виявив бажання допомогти військовим.

  • Висловлюю величезну вдячність всім, хто долучився до благодійного ярмарку, хто підтримав, завітав та придбав щось для себе! Дякую, що зробили добро. Віримо в Україну, віримо в наші хоробрі Збройні сили України, - зазначив голова.

Під час ярмарку було розіграно портрет Президента України, Верховного Головнокомандувача Збройних сил України - Володимира Зеленського. Портрет - ручної роботи (вишивала Анастасія Джафарова), який розіграли за кругленьку суму.

На завершення, усі охочі мали можливість переглянути футбольний матч між командами «Агрон» - «Нива» (Тернопіль).

Для Збройних сил України на благодійному ярмарку зібрали 187 645 гривень, 150€, 20$.

За зібрані кошти буде придбано автомобіль для Збройних сил України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь