A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великогаївська громада
Тернопільська область, Тернопільський район

V благодійний веломарафон "Дружня громада - 2022"

Дата: 27.06.2022 14:46
Кількість переглядів: 1442

Уже 5 років поспіль у Великогаївській територіальній громаді веломарафон «Дружня громада» обєднує любителів велоспорту з різних сіл.

Цього року марафон набув статуту благодійний, адже організатори збирали кошти на підтримку Збройних сил України. Голова громади Олег Кохман зазначив, що ідея проведення щорічної велогонки зявилася у молоді громади. Звісно, не обійшлося без допомоги дорослих. Завдяки підтримці Великогаївської сільської ради, відділу культури, молоді та спорту, а також супроводі медиків, поліції та сторост сіл усі учасники безпечно доїхали до пункту призначення. Щороку маршрут різний, аби заохотити ще більше жителів та водночас познайомити із памятними спорудами, краєвидами кожного населеного пункту.
Двомісні та електричні, велосипеди з вишивкою, синьо-жовтими прапорцями, а також музикою – таке розмаїття спортивного транспорту можна було побачити у с. Білоскірка – кінцевої точки маршруту.

Тут на учасників чекала насичена програма відпочинку, спільна молитва за мир в Україні, ряд спортивних ігор та смачна кухня.

Священнослужителі сіл громади у молитві згадали воїнів-земляків, поранених, полонених та просили у Бога миру та спокою для України. Отець-декан Михайло Піняга, звернувшись до присутніх, зауважив, що саме з уст дітей молитва – найщиріша.

Масштаби цьогорічного веломарафону вражають як організаторів, так і керівництво громади – більше двохсот учасників взяли участь у заході.

Село Білоскірка, як і кожен населений пункт громади, унікальне. Невеликий екскурс історією, а також, чим живе село зараз, розповіла місцева жителька Галина Бесага.

Для велосипедистів було проведено змагання-естафети, участь у яких взяли представники з кожного старостинського округу. Суддею змагань була пані Любов, яка на даний час проживає у нашій громаді та є суддею Міжнародної категорії. Лідерами були команда зі Скоморох та Козівки, проте першість виборола команда із с. Козівка.

Привітав переможців та вручив подарунки голова Олег Кохман. Нагороди отримали й окремі категорії учасників – наймолодший (Захар Заблоцький), найстарший ( Петро Гузьо) та найукомплекотованіший велосипедист (отець-декан Михайло Піняга).

До слова, благодійний веломарафон зібрав близько 5 тисяч гривень на потреби армії. Завершився захід патріотичним флешмобом від ансамблю "Білоскірчанка" та молоді с.Білоскірка.

Щира подяка усім, хто долучився до організації проведення заходу:

  • священнослужителям за спільну молитву,
  • медикам КНП «Великогаївська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини», КНП «Баворівська  амбулаторія загальної практики – сімейної медицини» та поліції за супровід,
  • моржам с. Великі Гаї за приготування смачних страв,
  • КП «Громада-сервіс» за проведення благоустрою території, де проводився захід,
  • танцювальному колективу «Flame» та ансамблю «Білоскірчанка»
  • відділу культури, молоді та спорту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь